Ingrediente
● 175 g faina |
● 100 g malai grisat |
● 1 lingura praf de copt |
● 100 g unt topit (si putin pentru uns tava) |
● 4 oua |
● 1 ardei gras rosu |
● 150 g smantana |
● 500 g mazare proaspata sau congelata |
● sare |
● piper mozaic |
● maghiran maruntit |
● cavateva fire de marar verde |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
30min

GĂTIRE
20min

PORȚII
5 portii
Faina si malaiul se cern si se amesteca cu lingura de praf de copt, apoi se framanta cu untul topit, un praf de sare, un ou batut si 4 linguri de apa. Se framanta un aluat elastic care se baga in celofan si se da la rece cca. 30 de minute. Dupa cele 30 de minute, se intinde intre celofan intr-o foaie rotunda care mai apoi se asaza in forma unsa cu unt. Se inteapa cu furculita si se da la copt cca. 20 de minute.
Se fierbe mazarea si ardeiul feliat in apa cu un praf de sare, se scurge si se lasa sa se raceasca.
Smantana se amesteca cu cele 3 oua, si smantana, se condimenteaza cu piper, un praf de sare si marar tocat fin. Acest amestec se amesteca bine cu mazarea si ardeiul si apoi se toarna peste blatul copt din tavita si se reda la copt inca aproximativ 20 de minute. Se serveste cald.
Pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tarta cu mazare" nu uita sa ii faci un review.
Se fierbe mazarea si ardeiul feliat in apa cu un praf de sare, se scurge si se lasa sa se raceasca.
Smantana se amesteca cu cele 3 oua, si smantana, se condimenteaza cu piper, un praf de sare si marar tocat fin. Acest amestec se amesteca bine cu mazarea si ardeiul si apoi se toarna peste blatul copt din tavita si se reda la copt inca aproximativ 20 de minute. Se serveste cald.
Pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tarta cu mazare" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany