Tarta cu mazare

Portii
5
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Tarta cu mazare

Ingrediente

  • 175 g faina
  • 100 g malai grisat
  • 1 lingura praf de copt
  • 100 g unt topit (si putin pentru uns tava)
  • 4 oua
  • 1 ardei gras rosu
  • 150 g smantana
  • 500 g mazare proaspata sau congelata
  • sare
  • piper mozaic
  • maghiran maruntit
  • cavateva fire de marar verde

Mod de preparare

Faina si malaiul se cern si se amesteca cu lingura de praf de copt, apoi se framanta cu untul topit, un praf de sare, un ou batut si 4 linguri de apa. Se framanta un aluat elastic care se baga in celofan si se da la rece cca. 30 de minute. Dupa cele 30 de minute, se intinde intre celofan intr-o foaie rotunda care mai apoi se asaza in forma unsa cu unt. Se inteapa cu furculita si se da la copt cca. 20 de minute.
Se fierbe mazarea si ardeiul feliat in apa cu un praf de sare, se scurge si se lasa sa se raceasca.
Smantana se amesteca cu cele 3 oua, si smantana, se condimenteaza cu piper, un praf de sare si marar tocat fin. Acest amestec se amesteca bine cu mazarea si ardeiul si apoi se toarna peste blatul copt din tavita si se reda la copt inca aproximativ 20 de minute. Se serveste cald.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Rulada de Biscuiti (de Post)
5
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Aperitiv cu legume si branza
Bucataras.RO

Aperitiv cu legume si branza

Simplu si gustos....

Aperitiv cu legume si branza
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola