Tarta cu Blat de Sticksuri

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Tarta cu Blat de Sticksuri

Ingrediente

  • Blat (forma cu diametrul de 22 cm)
  • 200 g sticksuri
  • un ou
  • 50 g unt
  • o lingura smantana
  • 1 ptr umplutura;
  • 1/2 broccoli
  • un ardei rosu
  • 3-4 ciuperci
  • 3 rosioare cherry
  • un praz mai mic (doar tija verde a prazului)
  • 100 g pastrama de pui afumata
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 oua
  • 250 ml smantana
  • 100 g cascaval
  • o lingurita de ierburi aromate uscate (cimbru, rozmarin, patrunjel, piper)
  • sare

Mod de preparare

1. Se strivesc sticksurile cu un sucitor sau se dau la robot, pana devin fine ca pesmetul.
Se pune acest pesmet intr-un castron si se amesteca cu untul topit amestecat cu smantana si oul, pana devine o pasta omogena care se pune pe planseta, se acopera cu o folie de plastic si se intinde cu sucitorul in foaie rotunda, goasa de cca 4-5 mm apoi se imbraca o forma de tarta unsa cu un pic de ulei de masline.
2. Se desface broccoli in bucatele si se3 oparesc in apa clocotita cu sare, cateva minute. Se clatesc cu apa rece si se p[un la scurs.
3 Se caleste tija verde de praz taiata rondele cu cateva rondele de ardei rosu si 2-3 bucati de ciuperci. Se calesc un pic pe ambele parti apoi se scot pe o farfurie si se opresc pentru decor. In uleiul incins ramas se calesc ciupercile feliate, rosioarele si ardeii taiati bucatele, pieptul de pui taiat cubulete si buchetelele de broccoli. Se sareaza si se condimenteaza, dupa gust. Se da tigaia la o parte, se lasa sa se raceasca un pic apoi se adauga peste umplutura caliata, oule batute bine cu smantana. Se toarna pesrte blatul de tarta, se da la cuptorul preincalzit cca 20 de minute apoi se scoate, se rade cascavalul deasupra, se decoreaza cu legumele oprite apoi se mai da la cuptor cca 5 minute, pentru gratinare. Se portioneaza dupa ce s-a racit un pic

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
3
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.