Tarta cu Blat de Sticksuri

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Tarta cu Blat de Sticksuri

Ingrediente

  • Blat (forma cu diametrul de 22 cm)
  • 200 g sticksuri
  • un ou
  • 50 g unt
  • o lingura smantana
  • 1 ptr umplutura;
  • 1/2 broccoli
  • un ardei rosu
  • 3-4 ciuperci
  • 3 rosioare cherry
  • un praz mai mic (doar tija verde a prazului)
  • 100 g pastrama de pui afumata
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 oua
  • 250 ml smantana
  • 100 g cascaval
  • o lingurita de ierburi aromate uscate (cimbru, rozmarin, patrunjel, piper)
  • sare

Mod de preparare

1. Se strivesc sticksurile cu un sucitor sau se dau la robot, pana devin fine ca pesmetul.
Se pune acest pesmet intr-un castron si se amesteca cu untul topit amestecat cu smantana si oul, pana devine o pasta omogena care se pune pe planseta, se acopera cu o folie de plastic si se intinde cu sucitorul in foaie rotunda, goasa de cca 4-5 mm apoi se imbraca o forma de tarta unsa cu un pic de ulei de masline.
2. Se desface broccoli in bucatele si se3 oparesc in apa clocotita cu sare, cateva minute. Se clatesc cu apa rece si se p[un la scurs.
3 Se caleste tija verde de praz taiata rondele cu cateva rondele de ardei rosu si 2-3 bucati de ciuperci. Se calesc un pic pe ambele parti apoi se scot pe o farfurie si se opresc pentru decor. In uleiul incins ramas se calesc ciupercile feliate, rosioarele si ardeii taiati bucatele, pieptul de pui taiat cubulete si buchetelele de broccoli. Se sareaza si se condimenteaza, dupa gust. Se da tigaia la o parte, se lasa sa se raceasca un pic apoi se adauga peste umplutura caliata, oule batute bine cu smantana. Se toarna pesrte blatul de tarta, se da la cuptorul preincalzit cca 20 de minute apoi se scoate, se rade cascavalul deasupra, se decoreaza cu legumele oprite apoi se mai da la cuptor cca 5 minute, pentru gratinare. Se portioneaza dupa ce s-a racit un pic

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici