Intr-un vas, se cerne faina, se adauga sarea si untul rece taiat cubulete. Se framanta usor cu mana pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga apa rece, framantand repede ca sa nu se inmoaie untul. Se framanta pana la omogenizarea aluatului.
Atentie: nu framantati excesiv, aluatul nu va mai ramane fraged, va deveni elastic la copt.
Aluatul se infoliaza si se pune la rece timp de 20-30 minute.
Intre timp, se pregatesc ingredientele pentru umplutura.
Rosiile si rucola se spala sub jet de apa rece. Branza feta se taie fasii/ cuburi.
Dupa cele 30 minute de stat la rece, se scoate aluatul. Se porneste cuptorul la 160 grade C.
Se pregatesc 2 forme de copt. Aluatul se imparte in doua, se intinde repede in strat subtire si se asaza in formele de copt.
Eu am folosit o tava dreptunghiulara si una mica, rotunda. Daca doriti, puteti pregati o singura tarta, in forma mare.
Se asaza aluatul frumos, se asaza fasii de feta, cateva fasii de ton (optional), cateva rosii cherry intregi. Se presara cateva fire de rucola. Tarta se stropeste cu putin ulei de susan.
Se coace in cuptorul preincalzit, timp de 20 - 25 minute. Daca este rumenita frumos, e semn ca e gata si se poate scoate din cuptor. Se scoate din cuptor, se lasa putin la temperat, apoi se serveste garnisita cu rucola si cateva seminte de susan.
Este frageda, gustoasa si satioasa! O puteti savura alaturi de un pahar de iaurt sau de bere ;)
Sa va fie de folos!
Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii