Sufleu de Oua

Complexitate
redusa
Sufleu de Oua

Ingrediente

  • 15 oua
  • 1 l lapte
  • 3 linguri margarina
  • 5 linguri faina
  • 300 gr telemea
  • sare
  • piper alb si negru
  • putin ulei si faina sau foaie de copt

Mod de preparare

Se fierb 10 oua tari si se decojesc. Faina se rumeneste cu margarina, dupa care se stinge cu laptele. Se amesteca bine ingredientele la foc mic, pana se formeaza un sos alb. Sosul se da deoparte, iar cand se raceste se amesteca cu telemeaua rasa, pe partea mai mare a razatoarei.

Ouale se amesteca cu piperul si cu putina sare. Condimentele se pun dupa gust dar aveti grija sa nu puneti multa sare, deoarece telemeaua poate fi sarata. Ouale se amesteca bine cu condimentele cu ajutorul mixerului. Compozitia de oua se amesteca cu sosul alb cu mixerul.

o tigaie sau un vas de yena se tapeteaza cu hartie de copt sau cu putin ulei si faina. Ouale fierte se aseaza intregi in vasul pregatit, dupa care se toarna compozitia rezultata mai sus. Aceasta se va torna incet pentru a nu deplasa pozitia oualor.

Dupa ce s-a adaugat compozitia de sos alb, vasul se pune la cuptor, la foc mediu. Acest sufleu este gata atunci cand compozitia s-a intarit si s-a rumenit pe deasupra.
Cand este gata se scoate cu grija din vasul in care a fost la cuptor si se taie precum felia unui tort.
Se serveste cald.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
3
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Parteneri
Tort Dobos (mic)
Bucataras.RO

Tort Dobos (mic)

E primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...

Tort Dobos (mic)
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura