Sufleu de Oua

Complexitate
redusa
Sufleu de Oua

Ingrediente

  • 15 oua
  • 1 l lapte
  • 3 linguri margarina
  • 5 linguri faina
  • 300 gr telemea
  • sare
  • piper alb si negru
  • putin ulei si faina sau foaie de copt

Mod de preparare

Se fierb 10 oua tari si se decojesc. Faina se rumeneste cu margarina, dupa care se stinge cu laptele. Se amesteca bine ingredientele la foc mic, pana se formeaza un sos alb. Sosul se da deoparte, iar cand se raceste se amesteca cu telemeaua rasa, pe partea mai mare a razatoarei.

Ouale se amesteca cu piperul si cu putina sare. Condimentele se pun dupa gust dar aveti grija sa nu puneti multa sare, deoarece telemeaua poate fi sarata. Ouale se amesteca bine cu condimentele cu ajutorul mixerului. Compozitia de oua se amesteca cu sosul alb cu mixerul.

o tigaie sau un vas de yena se tapeteaza cu hartie de copt sau cu putin ulei si faina. Ouale fierte se aseaza intregi in vasul pregatit, dupa care se toarna compozitia rezultata mai sus. Aceasta se va torna incet pentru a nu deplasa pozitia oualor.

Dupa ce s-a adaugat compozitia de sos alb, vasul se pune la cuptor, la foc mediu. Acest sufleu este gata atunci cand compozitia s-a intarit si s-a rumenit pe deasupra.
Cand este gata se scoate cu grija din vasul in care a fost la cuptor si se taie precum felia unui tort.
Se serveste cald.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)