Se alege slaninuita de la gusa porcului, se spala bine, se usuca, se niveleaza sa ii dam o forma frumoasa. Daca este prea lunga o crestam in doua, trei, si o saram, bine de tot. Intre timp punem apa la fiert, adaugam piperul si frunzele de dafin... cand incepe sa fiarba apa, punem slaninuta acolo si dam la foc mai mic sa fiarba.
Mai adaugam apa din cand in cand daca este necesar si mai intoarcem slanina ca sa fiarba uniform pe ambele parti. Incercam cu o furculita daca este gata, daca patrunde usor in slanina atunci e fiarta, daca patrunde mai greu mai lasam la fiert. Daca putem taiem putin dintr-un colt de slanina ca sa vedem daca este destul de sarata, daca nu ne comvine mai adaugam sare.
Dupa ce a fiert, inchidem aragazul si lasam slanina in oala, acoperita cu un capac, pana la racirea completa sau aproape. Scoatem, scurgem si presaram din abundenta usturoi tocat presam sa se lipeasca bine de ea si apoi pudram din belsug cu boia. Dam la frigider.
Se serveste rece, pe post de aperitiv langa un paharel de tuica. Se poate imparti in portii, pune la cutiute de plastic si pastra la congelator.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii