Salata cu Trei Feluri de Legume (Ban Sansi)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Salata cu Trei Feluri de Legume (Ban Sansi)

Ingrediente

  • 100 gr morcov
  • 140 gr castravete,
  • 200 gr varza chinezeasca,
  • 40 ml otet din orez,
  • 20 gr zahar,
  • 3 gr sare,
  • 20 ml ulei de susan,
  • 1-2 ardei iuti rosii uscati

Mod de preparare

1. Se spala bine varza chinezeasca si se taie in bucati mari de 8 cm.
2. Se taie bucatile de varza in fasii foarte subtiri.
3. Se spala morcovul, se curata de coaja si se taie oblic in felii subtiri.

4. Se taie feliile de morcov in fasii foarte subtiri.
5. Se spala bine castravetele si se taie in fasii subtiri, la fel ca pe morcov.
6. Se pun fasiile de varza chinezeasca, castravete si morcov intr-un recipient mare.

7. Intr-un castronas se pregateste sosul din zahar, otet si sare, apoi se toarna peste legume.
8. Se taie ardeii iuti uscati in mici bucati de circa 2 cm.

9. Se incinge tigaia la foc iute. Se toarna uleiul de susan. Se modifica la foc mic si se pun bucatile de ardei iute. Dupa ce se simte mirosul ardeilor iuti, se inchide focul si se toarna uleiul cu ardei iuti asupra legume.
10. Se amesteca toate ingredientele, apoi se poate servi.


1. Varza chinezeasca contine proteine, grasime, multiple vitamine, calciu, fosfor si o mare cantitate de fibre brute. Poate fi calita, fiarta, folosita in salata si umplutura. Varza chinezeasca poate fi consumata de aproape toti oamenii, fiind benefica pentru femei si pacientii de tuse, constipatie si de rinichi. Dar fiti atenti! Trebuie sa se evite consumul de varza chinezeasca preparate cu o zi in urma sau a celei murate incomplet. Persoanele cu diaree sau cu stomacul rece nu trebuie sa manance varza chinezeasca deoarece aceasta are caracterul rece.

2. Morcovul este o leguma crocanta, gustoasa si nutritiva, bogat in zahar, grasime, ulei volatil, caroten, vitamine A, B1, B2, antocianina, calciu, fier etc. Cercetatorii americani au dovedit ca un consum zilnic de doi morcovi poate reduce cu 10 - 20% colesterolul din sange. Consumul zilnic a trei morcovi ajuta la prevenirea bolilor cardiace si a tumorilor. In morcov exista o mare cantitate de caroten din care 50% se transforma in vitamina A, avand rol de intarire a ficatului, de imbunatatire a vederii, stimulare a defecarii, prevenire a cancerului, impulsionare a cresterii, sporire a imunitatii, scadere a nivelului de zahar si grasimi.

3. Castravetele contine cucurbintacin C care favorizeaza cresterea imunitatii si prevenirea tumorilor. Castravetele este bogat in vitamina E, fiind benefic pentru prelungirea vietii si intarzierea imbatranirii. In plus, castravetele are si rolul de prevenire a alcoolismului, scadere a zaharului din sange, reducere a greutatii, imbunatatire a calitatii fizice, crestere a capacitatii mintale si de relaxare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita
Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Biscuiti prajiti-Banane prajite
2
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Prajitura Tuguiet
4
Dulciuri

Prajitura Tuguiet

Prajitura Tuguiet
Taitei de casa
5
Paste

Taitei de casa

Taitei de casa
Parteneri
Desert prajitura negresa
Bucataras.RO

Desert prajitura negresa

O prajitura in fata careia nu poti rezista prea mult. Tare buna langa o cafea sau un pahar cu lapte.

Desert prajitura negresa
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Tort de toamna cu mere si gutui
Gustos.RO

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui