Rulouri de porc in mantie aromata cu legume in aspic

Portii
6
Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Rulouri de porc in mantie aromata cu legume in aspic

Ingrediente

  • 1 muschiulet subtire de porc (iepure)
  • 300 g amestec de legume congelate (dupa preferinta)
  • 1 plic de gelatina
  • ulei de masline
  • suc de la o jumatate de lamaie
  • sare
  • 1 lingurita de amestec uscat de condimente
  • 1 lingurita de legume deshidratate fara sare

Mod de preparare

Se hidrateaza gelatina in 250 ml apa rece si apoi se topeste la bain marie. Se toarna peste legumele din forme si se da la rece cel putin 2 ore, de preferat de seara pana dimineata.
Muschiuletul spalat si sters se taie in 4 bucati care apoi se subtiaza intr-o singura bucata cu lama unui cutit care apoi se intind cu un ciocan de snitele acoperite cu o folie de pastic. Se sareaza, condimenteaza si apoi se presara cascaval ras, ardeiul prajit si feliat si la capat se pune cate o jumatate de morcov fiert in apa cu sare, se ruleaza strans, se prind capetele cu scobitori de bambus. Se ung cu galbenus de ou, se trec prin fulgi de mei, se presara legumele deshidratate, condimentele uscate si se asaza in tava mai inalta, unul langa altul. Se toarna si un pahar de apa (fara sa acoperim crusta), sare, legumele deshidratate ramase, cateii de usturoi feliati, condimentele si acoperim cu o folie de aluminu. Se da 30 de minute la cuptorul incins inante, apoi se desface folia si mai lasam sa se rumeneasca frumos.

Se servesc taiate in felii de 1 cm grosime prinse deasupra legumelor (scoase din forma) in aspic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia