Rulouri de clatite cu diverse umpluturi

Complexitate
medie
Rulouri de clatite cu diverse umpluturi

Ingrediente

  • Foi de clatite coapte in tava de la cuptor pe hirtie de copt , din 2 oua , faina si lapte + apa cit e nevoie mie de obicei imi ies 24 clatite in tigaie de data asta mi-au iesit 5 foi pt ca am gresit si am facut una prea groasa deci ar tb sa iasa 6
  • Compozitia pt umplutura:
  • ---------------------------------
  • ROSIE:
  • - eu am pus resturi de mortadela + prosciuto , macinate in robot si amestecate cu unt
  • - se poate umple si cu sos de carne ( ragu- reteta o gasiti executata de Giulia ) ( asa am mincat de craciun la cumnata mea )
  • - dar se poate si cu carne de la conserva ( alea olandeze Tulip sau altele , numai sa fie bune nu pline de grasime sau zgirciuri ca alea din Ro )
  • VERDE:
  • - frunze de spanac oparite si scurse sau numai inabusite in apa care o lasa frunzele ( eu asa fac sa ramina pe jumatate crude )
  • - in lipsa de spanac merg si alte buruieni verzi ( broccoli, sau alte frunze in Italia e plin de frunze verzi comestibile banuiesc ca peste tot e la fel , deci verzituri dupa gust) eu am folist frunze de bieta ( adica un fel de sfecla )
  • ALB:
  • - ciuperci taiate bucati sferturi sau jumatati depinde de marime sau taiate felii dc sunt porcini ( cred ca hribi se numesc in romaneste ) , calite in unt cit o nuca si 1 lingura de ulei se adauga putina sare, piper si patrunjel tocat cind se da tig
  • In plus parmezan sau grana sau alt cascaval ras

Mod de preparare

Se face aluatul de clatite , se incalzeste cuptorul la mediu , si se aseaza in tava hirtie de copt . Se toarna aluat de clatite pe hirtie dar maxim 1 -2 mm nu mai mult , cit sa acoperi bine hirtia sa nu ramina gauri .. se coace in cuptor pina se intareste clatita adica citeva minute bune... se scoate tava si se lasa clatita sa alunece pe servete de bumbac , se acopera cu alt servet ... in felul asta se mai coace in caldura ei , si nu se intareste .. va ramine maleabila ca sa o poti rula .

Dupa ce se executa toate foile de clatita , si sunt toate ca un turn pe masa cu servete de bumbac intre ele ...( eu am folosit aceasi foaie de hirtie de copt mereu ... dc voi vreti puteti coace fiecare clatita pe alta hirtie ... ). Se ia fiecare clatita si se unge cu cite o umplutura , apoi se presara cu brinza rasa si se ruleaza.

Rulourile se taie felii ( mie mi-au iesit 8 felii din fiecare ) si se aseaza in tava de Jena / Pirex unsa cu putin unt sau ulei. Se aseaza un rind cu umplutura rosie, unul verde si unul alb ( steagul italiei) si se presara cu brinza rasa ... se pot pastra in frigider asa aranjate cu folie de aluminiu sau transoparenta pina cu vreo 20 min inainte sa serviti masa ( dc le pregatiti pt musafiri ).

Se pune tava neacoprita in cuptorul deja cald, se lasa doar cit e nevoie sa se topeasca brinza si sa se rumeneasca usor ... Se serveste cite un rotocol din fiecare culoare ( asta dc mai aveti si aperitive, felul 2 si desert ... dc numai clatitele vor fii fel unic ... puteti umple farfuria de rotocoale )

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
3
Carte de bucate

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Gogosari in Sos de Mustar
5
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Parteneri
Prăjitură cu fructul dragonului
Bucataras.RO

Prăjitură cu fructul dragonului

Este pentru prima dată când mănânc acest fruct – pitaya. Mai înainte citisem destul de multe despre el. Ştiam că nu...

Prăjitură cu fructul dragonului
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute