Se face aluatul de clatite , se incalzeste cuptorul la mediu , si se aseaza in tava hirtie de copt . Se toarna aluat de clatite pe hirtie dar maxim 1 -2 mm nu mai mult , cit sa acoperi bine hirtia sa nu ramina gauri .. se coace in cuptor pina se intareste clatita adica citeva minute bune... se scoate tava si se lasa clatita sa alunece pe servete de bumbac , se acopera cu alt servet ... in felul asta se mai coace in caldura ei , si nu se intareste .. va ramine maleabila ca sa o poti rula .
Dupa ce se executa toate foile de clatita , si sunt toate ca un turn pe masa cu servete de bumbac intre ele ...( eu am folosit aceasi foaie de hirtie de copt mereu ... dc voi vreti puteti coace fiecare clatita pe alta hirtie ... ). Se ia fiecare clatita si se unge cu cite o umplutura , apoi se presara cu brinza rasa si se ruleaza.
Rulourile se taie felii ( mie mi-au iesit 8 felii din fiecare ) si se aseaza in tava de Jena / Pirex unsa cu putin unt sau ulei. Se aseaza un rind cu umplutura rosie, unul verde si unul alb ( steagul italiei) si se presara cu brinza rasa ... se pot pastra in frigider asa aranjate cu folie de aluminiu sau transoparenta pina cu vreo 20 min inainte sa serviti masa ( dc le pregatiti pt musafiri ).
Se pune tava neacoprita in cuptorul deja cald, se lasa doar cit e nevoie sa se topeasca brinza si sa se rumeneasca usor ... Se serveste cite un rotocol din fiecare culoare ( asta dc mai aveti si aperitive, felul 2 si desert ... dc numai clatitele vor fii fel unic ... puteti umple farfuria de rotocoale )
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii