Rulouri cu Legume si Cheddar

Complexitate
redusa
Rulouri cu Legume si Cheddar

Ingrediente

  • 50 g unt nesarat
  • 3 cepe taiate pestisori fin
  • 3 morcovi razaliti
  • 1 ardei rosu taiat bastonase subtiri apoi injumatatite
  • 1 dovlecel mic injumatatit apoi taiat felii
  • 300 g varza taiata fin
  • 2 linguri otet balsamic
  • 1 lingurita coriandru proaspat macinat
  • 1/2 lingurita enibahar proaspat macinat
  • 20 g ghimbir maruntit
  • 1 catel de usturoi razalit fin
  • 1 lingurita sos de soia ecologic
  • sare de mare fina
  • piper proaspat macinat
  • un praf mic de chili cayenne
  • Pentru asamblare:
  • bucati mici de cheddar
  • 12 foi de placinta la temperatura camerei
  • 100 g unt nesarat topit
  • 1 ou ecologic
  • seminte de floarea soarelui

Mod de preparare

Intr-un wok sau tigaie cu capacitate mare puneti 20 g unt si ceapa. Caliti la foc mic pana cand aceasta este caramelizata si dulce. Transferati-o apoi intr-un bol. Puneti restul de 30 g unt si caliti morcov, dovlecel si ardei aproximativ 10 minute.

Adaugati varza, otetul balsamic, coriandru, enibahar, sosul soia, amestecati bine si mai caliti inca 10 minute. La sfarsit puneti ceapa, sare, piper, usturoi si ghimbir. Dupa 3-4 minute luati de pe foc.
Pregatiti o tava cu folie de aluminiu.

Preincalziti cuptorul la 200 c (gaz 6). Intindeti o foaie de placinta pe masa. Cu o pensula ungeti usor cu unt pe toata suprafata foii apoi asezati o alta foaie peste. Ungeti si aceasta cu unt, aranjati la 5-6 cm de margine aproximativ 3 linguri (sau a 6-a parte) de umplutura lasand liber si pe lateral 5-6 cm apoi aranjati bucati de cheddar.

Pe masura ce impaturiti ungeti foile de placinta cu unt acolo unde acestea se suprapun si nici o parte nu este cu unt.

Pe partea inferioara a rulourilor ungeti cu putin unt apoi asezati in tava. Dupa ce rulourile sunt gata ungeti deasupra cu ou si presarati seminte de floarea soarelui. Coaceti acestea aproximativ 15 minute.

Portii: 6 rulouri
* Tineti foile de placinta acoperite cu un prosop de bucatarie putin umezit pentru a previne ca acestea sa se usuce.
Optional serviti cu salata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Chec cu ciocolata
1
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ceai de ghimbir si lamaie
4
Bauturi

Ceai de ghimbir si lamaie

Ceai de ghimbir si lamaie
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Parteneri
Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Culinar.RO

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...

Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Gustos.RO

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata