Intr-un wok sau tigaie cu capacitate mare puneti 20 g unt si ceapa. Caliti la foc mic pana cand aceasta este caramelizata si dulce. Transferati-o apoi intr-un bol. Puneti restul de 30 g unt si caliti morcov, dovlecel si ardei aproximativ 10 minute.
Adaugati varza, otetul balsamic, coriandru, enibahar, sosul soia, amestecati bine si mai caliti inca 10 minute. La sfarsit puneti ceapa, sare, piper, usturoi si ghimbir. Dupa 3-4 minute luati de pe foc.
Pregatiti o tava cu folie de aluminiu.
Preincalziti cuptorul la 200 c (gaz 6). Intindeti o foaie de placinta pe masa. Cu o pensula ungeti usor cu unt pe toata suprafata foii apoi asezati o alta foaie peste. Ungeti si aceasta cu unt, aranjati la 5-6 cm de margine aproximativ 3 linguri (sau a 6-a parte) de umplutura lasand liber si pe lateral 5-6 cm apoi aranjati bucati de cheddar.
Pe masura ce impaturiti ungeti foile de placinta cu unt acolo unde acestea se suprapun si nici o parte nu este cu unt.
Pe partea inferioara a rulourilor ungeti cu putin unt apoi asezati in tava. Dupa ce rulourile sunt gata ungeti deasupra cu ou si presarati seminte de floarea soarelui. Coaceti acestea aproximativ 15 minute.
Portii: 6 rulouri
* Tineti foile de placinta acoperite cu un prosop de bucatarie putin umezit pentru a previne ca acestea sa se usuce.
Optional serviti cu salata.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii