Ingrediente
● Pentru rulouri: |
● 350 gr faina |
● 1 ou |
● 40 gr unt |
● 150-200 ml lapte |
● 5 gr drojdie uscata |
● 1 lingura zahar |
● un praf de sare |
● 1 ou pentru uns + chimen si mac |
● Crema de branza: |
● 300 gr crema de branza |
● 4 crengute marar verde |
● 3-4 bucati de gogosar in otet |
● sare |
● piper |
● un varf de lingurita busuioc uscat |
● Crema de pate: |
● 1 pate 200 gr |
● 2 castraveciori murati |
● 1 lingura unt |
● sare |
● piper |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
2h
Rulourile:
Untul il topim.
Laptele il punem pe foc, intr-un ibric, pana devine caldut.
Drojdia o amestecam cu zaharul si 2-3 linguri de lapte, apoi o lasam la odihnit 10 minute.
Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, drojdia si amestecam cu mana.
Adaugam oul si untul topit.
Incepem sa turnam lapte, cate putin, framantam, pana aluatul devine omogen si elastic.
Il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit 30-40 de minute.
Dupa acest timp, impartim aluatul in doua.
Intindem prima foaie, sa fie subtirica, apoi cu un rulou zimtat taiem fasii subtiri.
Luam formele de rulouri si le imbracam pe fiecare cu cate o fasie de aluat, dar nu pana la capete, ca sa le putem scoate. Eu am avut si forme mai mari si am pus aluat pana la jumatate, ca sa fie toate de aceeasi dimensiune.
Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam rulourile, le ungem cu ou batut si presaram mac si chimen.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc.
Cand sunt gata, le scoatem de pe forme, le lasam 5 minute sa se racoreasca, apoi le acoperim pana se racesc complet. Din acest aluat mi-au iesit 25 de bucati, asa ca am copt doua tavi.
Crema de branza:
Mararul se spala, indepartam coditele si il tocam marunt.
Gogosarii muratii ii taiem cubulete mici.
Intr-un bol punem crema de branza, mararul, gogosarii, busuiocul, sare si piper dupa gust.
Le amestecam bine.
Crema de pate:
Castravetii muratii ii tocam maruntel.
Pateul il frecam bine cu untul, adaugam castravetii, sare si piper dupa gust.
Dupa ce s-au racit rulourile, cu ajutorul unui pos le umplem.
Le dam la rece putin apoi sunt numai bune de servit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Rulouri cu crema de branza si crema de pate" nu uita sa ii faci un review.
Untul il topim.
Laptele il punem pe foc, intr-un ibric, pana devine caldut.
Drojdia o amestecam cu zaharul si 2-3 linguri de lapte, apoi o lasam la odihnit 10 minute.
Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, drojdia si amestecam cu mana.
Adaugam oul si untul topit.
Incepem sa turnam lapte, cate putin, framantam, pana aluatul devine omogen si elastic.
Il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit 30-40 de minute.
Dupa acest timp, impartim aluatul in doua.
Intindem prima foaie, sa fie subtirica, apoi cu un rulou zimtat taiem fasii subtiri.
Luam formele de rulouri si le imbracam pe fiecare cu cate o fasie de aluat, dar nu pana la capete, ca sa le putem scoate. Eu am avut si forme mai mari si am pus aluat pana la jumatate, ca sa fie toate de aceeasi dimensiune.
Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam rulourile, le ungem cu ou batut si presaram mac si chimen.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc.
Cand sunt gata, le scoatem de pe forme, le lasam 5 minute sa se racoreasca, apoi le acoperim pana se racesc complet. Din acest aluat mi-au iesit 25 de bucati, asa ca am copt doua tavi.
Crema de branza:
Mararul se spala, indepartam coditele si il tocam marunt.
Gogosarii muratii ii taiem cubulete mici.
Intr-un bol punem crema de branza, mararul, gogosarii, busuiocul, sare si piper dupa gust.
Le amestecam bine.
Crema de pate:
Castravetii muratii ii tocam maruntel.
Pateul il frecam bine cu untul, adaugam castravetii, sare si piper dupa gust.
Dupa ce s-au racit rulourile, cu ajutorul unui pos le umplem.
Le dam la rece putin apoi sunt numai bune de servit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Rulouri cu crema de branza si crema de pate" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany