Rulouri cu crema de branza si crema de pate

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Rulouri cu crema de branza si crema de pate

Ingrediente

  • Pentru rulouri:
  • 350 gr faina
  • 1 ou
  • 40 gr unt
  • 150-200 ml lapte
  • 5 gr drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • un praf de sare
  • 1 ou pentru uns + chimen si mac
  • Crema de branza:
  • 300 gr crema de branza
  • 4 crengute marar verde
  • 3-4 bucati de gogosar in otet
  • sare
  • piper
  • un varf de lingurita busuioc uscat
  • Crema de pate:
  • 1 pate 200 gr
  • 2 castraveciori murati
  • 1 lingura unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Rulourile:
Untul il topim.
Laptele il punem pe foc, intr-un ibric, pana devine caldut.
Drojdia o amestecam cu zaharul si 2-3 linguri de lapte, apoi o lasam la odihnit 10 minute.
Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, drojdia si amestecam cu mana.
Adaugam oul si untul topit.
Incepem sa turnam lapte, cate putin, framantam, pana aluatul devine omogen si elastic.
Il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit 30-40 de minute.
Dupa acest timp, impartim aluatul in doua.
Intindem prima foaie, sa fie subtirica, apoi cu un rulou zimtat taiem fasii subtiri.
Luam formele de rulouri si le imbracam pe fiecare cu cate o fasie de aluat, dar nu pana la capete, ca sa le putem scoate. Eu am avut si forme mai mari si am pus aluat pana la jumatate, ca sa fie toate de aceeasi dimensiune.
Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam rulourile, le ungem cu ou batut si presaram mac si chimen.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc.
Cand sunt gata, le scoatem de pe forme, le lasam 5 minute sa se racoreasca, apoi le acoperim pana se racesc complet. Din acest aluat mi-au iesit 25 de bucati, asa ca am copt doua tavi.
Crema de branza:
Mararul se spala, indepartam coditele si il tocam marunt.
Gogosarii muratii ii taiem cubulete mici.
Intr-un bol punem crema de branza, mararul, gogosarii, busuiocul, sare si piper dupa gust.
Le amestecam bine.
Crema de pate:
Castravetii muratii ii tocam maruntel.
Pateul il frecam bine cu untul, adaugam castravetii, sare si piper dupa gust.
Dupa ce s-au racit rulourile, cu ajutorul unui pos le umplem.
Le dam la rece putin apoi sunt numai bune de servit!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
2
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
3
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Salam de biscuiţi reţetă
4
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Prajitura Sireata
5
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Parteneri
CIORBA    DE   CARTOFI  CU   SMINTINA  IAURT  SI   LEUSTEAN
Bucataras.RO

CIORBA DE CARTOFI CU SMINTINA IAURT SI LEUSTEAN

Azi am facut o ciorbita de cartofi de te lingi pe degete .. am pus o ploaie de leustean verde si aromat din gradina...

CIORBA DE CARTOFI CU SMINTINA IAURT SI LEUSTEAN
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin