Rulata de Vita si Curcan

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g carne tocata vita
  • 300 g carne tocata curcan
  • 1 legatura ceapa verde
  • 3 fire usturoi verde
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1 legatura de marar verde
  • 150 g pesmet fin alb
  • 4 oua crude
  • 200 g bacon feliat foarte subtire (prosciuto crudo)
  • 3 oua fierte tari
  • 100 g pamigiano (branza rasa fin)
  • sare
  • piper si boia dupa gust

Mod de preparare

Se amesteca carnea de vita cu cea de curcan, se adauga ouale crude, se mixeaza bine rezultatul fiind o pasta fina la care se adauga ceapa, usturoi, patrunjel, marar, sare, piper si boia, dupa ce mixeaza si acestea se verifica consistenta aluatului: daca este prea moale se pune pesmet pana are o consistenta asemanatoare aluatului de chiftele.

Dupa ce s-a pregatit amestecul se ia o tava de cozonac se tapeteaza cu hartie de copt care se unge cu putin unt si se presara cu pesmet.

Se imparte compozitia de carne in 2 parti. Prima parte se pune in tava se intinde pe toata lungimea tavii, deasupra acestei parti se aseaza felii de bacon, ouale fierte, dupa ce au fost asezate toate se pune pe deasupra cea de a doua parte din amestec. Pe deasupra se presara parmigiano si patrunjel taiat marunt.

Se unge cu ou si se da la cuptor pana se rumeneste bine pe deasupra la foc mic.

1 ou se pastreaza pentru a se unde pe deasupra.
Se poate servi atat calda impreuna cu cartofi natur sau prajiti cu rozmarin sau rece alaturi de alte aperitive.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia