Rulata de Vita si Curcan

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g carne tocata vita
  • 300 g carne tocata curcan
  • 1 legatura ceapa verde
  • 3 fire usturoi verde
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1 legatura de marar verde
  • 150 g pesmet fin alb
  • 4 oua crude
  • 200 g bacon feliat foarte subtire (prosciuto crudo)
  • 3 oua fierte tari
  • 100 g pamigiano (branza rasa fin)
  • sare
  • piper si boia dupa gust

Mod de preparare

Se amesteca carnea de vita cu cea de curcan, se adauga ouale crude, se mixeaza bine rezultatul fiind o pasta fina la care se adauga ceapa, usturoi, patrunjel, marar, sare, piper si boia, dupa ce mixeaza si acestea se verifica consistenta aluatului: daca este prea moale se pune pesmet pana are o consistenta asemanatoare aluatului de chiftele.

Dupa ce s-a pregatit amestecul se ia o tava de cozonac se tapeteaza cu hartie de copt care se unge cu putin unt si se presara cu pesmet.

Se imparte compozitia de carne in 2 parti. Prima parte se pune in tava se intinde pe toata lungimea tavii, deasupra acestei parti se aseaza felii de bacon, ouale fierte, dupa ce au fost asezate toate se pune pe deasupra cea de a doua parte din amestec. Pe deasupra se presara parmigiano si patrunjel taiat marunt.

Se unge cu ou si se da la cuptor pana se rumeneste bine pe deasupra la foc mic.

1 ou se pastreaza pentru a se unde pe deasupra.
Se poate servi atat calda impreuna cu cartofi natur sau prajiti cu rozmarin sau rece alaturi de alte aperitive.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.