Rulata de Vita si Curcan

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g carne tocata vita
  • 300 g carne tocata curcan
  • 1 legatura ceapa verde
  • 3 fire usturoi verde
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1 legatura de marar verde
  • 150 g pesmet fin alb
  • 4 oua crude
  • 200 g bacon feliat foarte subtire (prosciuto crudo)
  • 3 oua fierte tari
  • 100 g pamigiano (branza rasa fin)
  • sare
  • piper si boia dupa gust

Mod de preparare

Se amesteca carnea de vita cu cea de curcan, se adauga ouale crude, se mixeaza bine rezultatul fiind o pasta fina la care se adauga ceapa, usturoi, patrunjel, marar, sare, piper si boia, dupa ce mixeaza si acestea se verifica consistenta aluatului: daca este prea moale se pune pesmet pana are o consistenta asemanatoare aluatului de chiftele.

Dupa ce s-a pregatit amestecul se ia o tava de cozonac se tapeteaza cu hartie de copt care se unge cu putin unt si se presara cu pesmet.

Se imparte compozitia de carne in 2 parti. Prima parte se pune in tava se intinde pe toata lungimea tavii, deasupra acestei parti se aseaza felii de bacon, ouale fierte, dupa ce au fost asezate toate se pune pe deasupra cea de a doua parte din amestec. Pe deasupra se presara parmigiano si patrunjel taiat marunt.

Se unge cu ou si se da la cuptor pana se rumeneste bine pe deasupra la foc mic.

1 ou se pastreaza pentru a se unde pe deasupra.
Se poate servi atat calda impreuna cu cartofi natur sau prajiti cu rozmarin sau rece alaturi de alte aperitive.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie