Se taie pieptul spalat si zvantat, cat mai subtire posibil, intr-o bucata mare care apoi se uniformizeaza cu un ciocan de snitele, se sareaza si condimenteaza.
Se fierbe orezul in apa cu sare, se scurge bine si se lasa acoperit 5 minute.
Se fierb frunzele de spanac in apa cu sare, se scurg bine si apoi se calesc cu ceapa taiata marunt, intr-o picatura de ulei de masline. Se sareaza si condimenteaza dupa gust.
Morcovul si radacina se curata si se dau prin razatoarea mica, ardeiul se taie fasii si apoi se marunteste. Se calesc toate intr-un strop de ulei de masline pana ce se inmoaie un pic, apoi se sareaza si se condimenteaza dupa gust.
Se asaza bucata de piept deasupra foilor de placinta, apoi se uniformizeaza primul strat de orez, deasupra lui se vine cu al 2 lea strat de spanac calit si la urma se uniformizeaza stratul de ardei calit, se ruleaza usor cu tot cu foile de placinta.
Intr-o tava de chec (mai inalta), se toarna un pic de ulei de masline si paharelul de vin alb sec, apoi se asaza cu grija rulada, acoperin cu folie de aluminiu si dam la cuptor cca. 30 de minute. Se scoate tava si se indeparteaza folia de aluminiu, se unge deasupra cu albus batut spuma si se presara seminte de susan. Se mai da 5 minute la cuptor, pana se rumeneste.
Se serveste calda, portionata in felii potrivit de groase.
Pofta buna!
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii