Rulada de pui cu spanac

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
ridicata
Rulada de pui cu spanac

Ingrediente

  • 1 piept mare de pui (dezosat)
  • 2-3 foi de placinta
  • 75 g orez cu bob rotund
  • 200 g frunze de spanac verde
  • 1 ceapa rosie
  • 3 ardei rosii
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • condimente
  • sare
  • ulei de masline
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 albus ou
  • seminte de susan

Mod de preparare

Se taie pieptul spalat si zvantat, cat mai subtire posibil, intr-o bucata mare care apoi se uniformizeaza cu un ciocan de snitele, se sareaza si condimenteaza.
Se fierbe orezul in apa cu sare, se scurge bine si se lasa acoperit 5 minute.
Se fierb frunzele de spanac in apa cu sare, se scurg bine si apoi se calesc cu ceapa taiata marunt, intr-o picatura de ulei de masline. Se sareaza si condimenteaza dupa gust.
Morcovul si radacina se curata si se dau prin razatoarea mica, ardeiul se taie fasii si apoi se marunteste. Se calesc toate intr-un strop de ulei de masline pana ce se inmoaie un pic, apoi se sareaza si se condimenteaza dupa gust.
Se asaza bucata de piept deasupra foilor de placinta, apoi se uniformizeaza primul strat de orez, deasupra lui se vine cu al 2 lea strat de spanac calit si la urma se uniformizeaza stratul de ardei calit, se ruleaza usor cu tot cu foile de placinta.
Intr-o tava de chec (mai inalta), se toarna un pic de ulei de masline si paharelul de vin alb sec, apoi se asaza cu grija rulada, acoperin cu folie de aluminiu si dam la cuptor cca. 30 de minute. Se scoate tava si se indeparteaza folia de aluminiu, se unge deasupra cu albus batut spuma si se presara seminte de susan. Se mai da 5 minute la cuptor, pana se rumeneste.
Se serveste calda, portionata in felii potrivit de groase.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
4
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
5
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Tocanita de pui cu ceapa si usturoi cu mamaliguta
Bucataras.RO

Tocanita de pui cu ceapa si usturoi cu mamaliguta

O mancarica rapida si foarte gustoasa

Tocanita de pui cu ceapa si usturoi cu mamaliguta
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola