Se taie pieptul spalat si zvantat, cat mai subtire posibil, intr-o bucata mare care apoi se uniformizeaza cu un ciocan de snitele, se sareaza si condimenteaza.
Se fierbe orezul in apa cu sare, se scurge bine si se lasa acoperit 5 minute.
Se fierb frunzele de spanac in apa cu sare, se scurg bine si apoi se calesc cu ceapa taiata marunt, intr-o picatura de ulei de masline. Se sareaza si condimenteaza dupa gust.
Morcovul si radacina se curata si se dau prin razatoarea mica, ardeiul se taie fasii si apoi se marunteste. Se calesc toate intr-un strop de ulei de masline pana ce se inmoaie un pic, apoi se sareaza si se condimenteaza dupa gust.
Se asaza bucata de piept deasupra foilor de placinta, apoi se uniformizeaza primul strat de orez, deasupra lui se vine cu al 2 lea strat de spanac calit si la urma se uniformizeaza stratul de ardei calit, se ruleaza usor cu tot cu foile de placinta.
Intr-o tava de chec (mai inalta), se toarna un pic de ulei de masline si paharelul de vin alb sec, apoi se asaza cu grija rulada, acoperin cu folie de aluminiu si dam la cuptor cca. 30 de minute. Se scoate tava si se indeparteaza folia de aluminiu, se unge deasupra cu albus batut spuma si se presara seminte de susan. Se mai da 5 minute la cuptor, pana se rumeneste.
Se serveste calda, portionata in felii potrivit de groase.
Pofta buna!
Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională....
Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională româneascăO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii