Rulada de pui cu orez si ghebe in foietaj

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Rulada de pui cu orez si ghebe in foietaj

Ingrediente

  • 1 piept de pui dezosat, mai mic
  • 2 linguri orez
  • 1 canita ghebe in sare
  • 1 lingura parmezan ras
  • 3 fasii lunguiete si grosute de cascaval
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 2 linguri ulei
  • 300 gr foietaj
  • 1 ou

Mod de preparare

Spalam ghebele si le punem in apa la desarat sau le puteti da cateva clocote sa iese sarea.
Spalam orezul, il punem la fiert, apoi il scurgem de apa.
Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servetel de bucatarie de surplusul de apa.
Cu ajutorul unui ciocan de snitele, batem pieptul usor, pana obtinem o fasie de carne potrivit de subtire. Aveti grija sa nu il rupeti.
Condimentam carnea cu putina sare si piper.
Ghebele desarate, le scurgem bine si le taiem maruntel.
Intr-un bol amestecam orezul, ghebele, parmezanul si putin piper.
Pe o margine a pieptului, punem aceasta umplutura, deasupra asezam bucatile de cascaval, apoi rulam strans.
Amestecam uleiul cu putina sare, piper, boia si cu ajutorul unui penson, ungem rulada.
Foietajul il mai intindem putin, asezam rulada de un capat.
Rulam iarasi cat sa acoperim bine rulada cu aluat si inchidem capetele.
Asezam rulada intr-o tava tapetata cu hartie de copt, o ungem cu ou batut.
O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste frumos.
Cand este gata, o scoatem, o lasam la racorit putin si servim.
Poate fi servita cu o salata, cu niste legume la gratar sau chiar cu ceva muraturi.
Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa