Rulada cu Cascaval si Carnati

Complexitate
redusa
Rulada cu Cascaval si Carnati

Ingrediente

  • Aluat:
  • -200 g faina
  • -1 ou
  • -sare
  • -cateva lingurite de apa
  • Umplutura:
  • -350 g carne tocata- porc
  • vita sau amestec (eu am folosit de vita)
  • -1 ceapa, tocata marunt
  • -2 linguri ulei
  • -1 lingura pasta de rosii sau bulion
  • -cateva linguri supa de vita, legume sau pui
  • -1/2 legatura patrunjel verde, tocat marunt
  • -6 felii de cascaval
  • -1 carnat subtire, mai lung, gen cabanos
  • -3- 4 linguri cascaval ras
  • -cimbru si / sau oregano
  • -sare
  • -piper
  • -1 galbenus, usor batut cu putin lapte, pentru uns

Mod de preparare

Framantati un aluat din faina, ou, sare si la nevoie putina apa, ca pentru taitei.
Separat, caliti ceapa in uleiul incins pana se inmoaie, adaugati carnea, cateva linguri de supa si caliti in continuare, acoperit, circa 10 min, amestecand ocazional.

Puneti pasta de rosii, cimbrul si lasati pe foc inca 1- 2 min, apoi condimentati cu sare, piper, dupa gust si lasati la racit.
Intindeti o foaie subtire de aluat pe masa de lucru infainata.

Repartizati uniform si unele langa altele, feliile de cascaval, puneti peste ele umplutura de carne racita, carnatul la un capat si rulati cu atentie sub forma de sul.
Transferati in tava tapetata cu hartie de copt, ungeti cu ou si dati la cuptorul incins pentru circa 30- 35 min, la 180 grade sau pana ce este coapta si frumos rumenita.

Cu 10 min inainte de a fi gata, ungeti din nou rulada cu putin galbenus, presarati cu cascaval ras si oregano si dati din nou la cuptor.
Lasati la racit pe un gratar.

Serviti feliata, ca aperitiv, dar poate fi si un fel principal de mancare, insotita de o garnitura din legume.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Cod Bacalhau cu Alheira si Grelos la cuptor
Bucataras.RO

Cod Bacalhau cu Alheira si Grelos la cuptor

E destul de greu de preparat aceasta reteta daca nu aveti ingredientele necesare , specifice din Portugalia. E inca una din...

Cod Bacalhau cu Alheira si Grelos la cuptor
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti