Framantati un aluat din faina, ou, sare si la nevoie putina apa, ca pentru taitei.
Separat, caliti ceapa in uleiul incins pana se inmoaie, adaugati carnea, cateva linguri de supa si caliti in continuare, acoperit, circa 10 min, amestecand ocazional.
Puneti pasta de rosii, cimbrul si lasati pe foc inca 1- 2 min, apoi condimentati cu sare, piper, dupa gust si lasati la racit.
Intindeti o foaie subtire de aluat pe masa de lucru infainata.
Repartizati uniform si unele langa altele, feliile de cascaval, puneti peste ele umplutura de carne racita, carnatul la un capat si rulati cu atentie sub forma de sul.
Transferati in tava tapetata cu hartie de copt, ungeti cu ou si dati la cuptorul incins pentru circa 30- 35 min, la 180 grade sau pana ce este coapta si frumos rumenita.
Cu 10 min inainte de a fi gata, ungeti din nou rulada cu putin galbenus, presarati cu cascaval ras si oregano si dati din nou la cuptor.
Lasati la racit pe un gratar.
Serviti feliata, ca aperitiv, dar poate fi si un fel principal de mancare, insotita de o garnitura din legume.
Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională....
Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională româneascăO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii