Rulada cu Cascaval si Carnati

Complexitate
redusa
Rulada cu Cascaval si Carnati

Ingrediente

  • Aluat:
  • -200 g faina
  • -1 ou
  • -sare
  • -cateva lingurite de apa
  • Umplutura:
  • -350 g carne tocata- porc
  • vita sau amestec (eu am folosit de vita)
  • -1 ceapa, tocata marunt
  • -2 linguri ulei
  • -1 lingura pasta de rosii sau bulion
  • -cateva linguri supa de vita, legume sau pui
  • -1/2 legatura patrunjel verde, tocat marunt
  • -6 felii de cascaval
  • -1 carnat subtire, mai lung, gen cabanos
  • -3- 4 linguri cascaval ras
  • -cimbru si / sau oregano
  • -sare
  • -piper
  • -1 galbenus, usor batut cu putin lapte, pentru uns

Mod de preparare

Framantati un aluat din faina, ou, sare si la nevoie putina apa, ca pentru taitei.
Separat, caliti ceapa in uleiul incins pana se inmoaie, adaugati carnea, cateva linguri de supa si caliti in continuare, acoperit, circa 10 min, amestecand ocazional.

Puneti pasta de rosii, cimbrul si lasati pe foc inca 1- 2 min, apoi condimentati cu sare, piper, dupa gust si lasati la racit.
Intindeti o foaie subtire de aluat pe masa de lucru infainata.

Repartizati uniform si unele langa altele, feliile de cascaval, puneti peste ele umplutura de carne racita, carnatul la un capat si rulati cu atentie sub forma de sul.
Transferati in tava tapetata cu hartie de copt, ungeti cu ou si dati la cuptorul incins pentru circa 30- 35 min, la 180 grade sau pana ce este coapta si frumos rumenita.

Cu 10 min inainte de a fi gata, ungeti din nou rulada cu putin galbenus, presarati cu cascaval ras si oregano si dati din nou la cuptor.
Lasati la racit pe un gratar.

Serviti feliata, ca aperitiv, dar poate fi si un fel principal de mancare, insotita de o garnitura din legume.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie