Cerneti faina intr-un bol, apoi mixati-o impreuna cu galbenusurile, smantana si sarea. Inglobati albusurile batute spuma tare, amestecand prin rasturnare de jos in sus, cu o spatula. Turnati compozitia intr-o tava intinsa, tapetata cu hartie de copt si inclinati tava in toate directiile astfel incat aluatul sa cuprinda intreaga tava si sa fie uniform repartizat.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 15- 20 min, la 170- 175 grade sau pana ce aluatul este facut (trece testul cu scobitoarea), dar abia incepe sa se rumeneasca. Rasturnati imediat pe un servet uscat si indepartati hartia de copt.
Presarati uniform peste blatul cald, in urmatoarea ordine: cascavalul ras, cubuletele de sunca / salam si ardei gras, patrunjelul verde, piper, mozzarella si bucatelele de unt. Rulati aluatul elastic (fara grija ca se rupe) si transferati-l in tava tapetata cu hartie de copt.
Dati din nou la cuptorul incins, pentru 10 min, la aceeasi temperatura la care a-ti copt. Scoateti rulada pe un gratar si lasati sa se raceasca.
Serviti feliata, simpla, ca aperitiv sau insotita de o salata de cruditati.
Pff, de vreo 3 ani am în plan acest desert minunat, teoretic simplu, de când l-am savurat la un restaurant de pe...
Desert Cusma lui GugutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii