Quiche Lorraine (varianta Traditionala)

Postat pe: 01-03-2011
(0)

Ingrediente

Aluat brisee (aluat frantuzesc) din:
250 gr faina
2 oua
125 gr unt rece de la frigider,
un pic de sare
2-3 linguri apa rece
Umplutura:
3 oua
50 gr frisca lichida sau smantana
200 gr fromage rape (cascaval ras)
250 gr jambon afumat sau kaizer sau bacon
ardei gras colorat pentru ornat (nu este obligatoriu, doar pentru o prezentare mai frumoasa)
sare
piper
nucsoara Nucsoara este foarte importanta!
Ardei gras rosu, galben, verde pentru ornat

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Quiche Lorraine, una dintre cele mai traditionale retete culinare ale gastronomiei franceze, se prepara astfel:
Aluatul brisee: se cerne faina, se amesteca cu sarea dupa care se incorporeaza untul taiat cubulete. Se framanta faina cu untul, cu degetele, pana la consistenta unui aluat nisipos. Se incorporeaza apoi 2 oua si apa rece. Se framanta aluatul si se tine la frigider, minim 30 minute.

Se intinde apoi o foaie care se aseaza intr-o tava de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina. Se inteapa foaia cu furculita, din loc in loc, pentru eliminarea aerului. Se pune foaia de aluat la cuptorul incins bine in prealabil, pentru 10 minute, pana ce foaia se rumeneste usor.

Se scoate apoi din cuptor si se lasa deoparte, timp in care se prepara umplutura astfel: se bat ouale ca pentru omleta, se adauga frisca lichida sau smantana. Se taie baconul cubulete si se rumeneste putin intr-o tigaie fara ulei dupa care se pune sa se raceasca pe o hartie absorbant. Se bat ouale cu sare, piper si nucsoara, se adauga frisca lichida sau smantana.

Se aseaza pe foaie, mai intai baconul si apoi ouale batute cu frisca sau smantana. Se coace la foc mai iute (de ex. la 220 grade C, insa depinde de cuptor), in jur de 30 minute. Se serveste atat calda, cat si rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Quiche Lorraine (varianta Traditionala)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Quiche Lorraine (varianta Traditionala)