Ingrediente
● Aluat brisee (aluat frantuzesc) din: |
● 250 gr faina |
● 2 oua |
● 125 gr unt rece de la frigider, |
● un pic de sare |
● 2-3 linguri apa rece |
● Umplutura: |
● 3 oua |
● 50 gr frisca lichida sau smantana |
● 200 gr fromage rape (cascaval ras) |
● 250 gr jambon afumat sau kaizer sau bacon |
● ardei gras colorat pentru ornat (nu este obligatoriu, doar pentru o prezentare mai frumoasa) |
● sare |
● piper |
● nucsoara Nucsoara este foarte importanta! |
● Ardei gras rosu, galben, verde pentru ornat |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
40min
Quiche Lorraine, una dintre cele mai traditionale retete culinare ale gastronomiei franceze, se prepara astfel:
Aluatul brisee: se cerne faina, se amesteca cu sarea dupa care se incorporeaza untul taiat cubulete. Se framanta faina cu untul, cu degetele, pana la consistenta unui aluat nisipos. Se incorporeaza apoi 2 oua si apa rece. Se framanta aluatul si se tine la frigider, minim 30 minute.
Se intinde apoi o foaie care se aseaza intr-o tava de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina. Se inteapa foaia cu furculita, din loc in loc, pentru eliminarea aerului. Se pune foaia de aluat la cuptorul incins bine in prealabil, pentru 10 minute, pana ce foaia se rumeneste usor.
Se scoate apoi din cuptor si se lasa deoparte, timp in care se prepara umplutura astfel: se bat ouale ca pentru omleta, se adauga frisca lichida sau smantana. Se taie baconul cubulete si se rumeneste putin intr-o tigaie fara ulei dupa care se pune sa se raceasca pe o hartie absorbant. Se bat ouale cu sare, piper si nucsoara, se adauga frisca lichida sau smantana.
Se aseaza pe foaie, mai intai baconul si apoi ouale batute cu frisca sau smantana. Se coace la foc mai iute (de ex. la 220 grade C, insa depinde de cuptor), in jur de 30 minute. Se serveste atat calda, cat si rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Quiche Lorraine (varianta Traditionala)" nu uita sa ii faci un review.
Aluatul brisee: se cerne faina, se amesteca cu sarea dupa care se incorporeaza untul taiat cubulete. Se framanta faina cu untul, cu degetele, pana la consistenta unui aluat nisipos. Se incorporeaza apoi 2 oua si apa rece. Se framanta aluatul si se tine la frigider, minim 30 minute.
Se intinde apoi o foaie care se aseaza intr-o tava de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina. Se inteapa foaia cu furculita, din loc in loc, pentru eliminarea aerului. Se pune foaia de aluat la cuptorul incins bine in prealabil, pentru 10 minute, pana ce foaia se rumeneste usor.
Se scoate apoi din cuptor si se lasa deoparte, timp in care se prepara umplutura astfel: se bat ouale ca pentru omleta, se adauga frisca lichida sau smantana. Se taie baconul cubulete si se rumeneste putin intr-o tigaie fara ulei dupa care se pune sa se raceasca pe o hartie absorbant. Se bat ouale cu sare, piper si nucsoara, se adauga frisca lichida sau smantana.
Se aseaza pe foaie, mai intai baconul si apoi ouale batute cu frisca sau smantana. Se coace la foc mai iute (de ex. la 220 grade C, insa depinde de cuptor), in jur de 30 minute. Se serveste atat calda, cat si rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Quiche Lorraine (varianta Traditionala)" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany