Quiche cu somon si porumb

Portii
12
Timp pregatire
80 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Quiche cu somon si porumb

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 250 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • 120 gr unt
  • 1-2 linguri apa rece
  • pentru umplutura:
  • 4 oua
  • 1 cutie mica de porumb dulce
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 cutie branza Cottage light de la Delaco
  • 150 gr cascaval
  • coaja rasa de la jumatate de lamaie
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 150 gr somon gatit
  • 2 linguri frunze proaspete de menta
  • pentru sos:
  • 2 linguri castravete razaluit
  • 200 gr iaurt gras grecesc
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 praf de sare si piper
  • cateva frunze proaspete de menta tocate marunt

Mod de preparare

Pentru aluat, am folosit robotul de bucatarie: am pus faina si sarea in bolul robotului si am dat 2-3 pulsatii sa se amestece ingredientele. Am adaugat untul rece taiat cubulete si oul. Am pus capacul si am pornit robotul. In cateva secunde, ingredientele incep sa devina nisipoase, atunci se adauga 1-2 linguri de apa rece prin ochiul robotului. Adaugati apa atat cat este necesar, pana aluatul se leaga intr-o bila. Punem aluatul in folie alimentara si-l dam la frigider pt 30 minute. Infainam o planseta de silicon sau masa de lucru, punem aluatul rece, il pudram cu faina si intindem o foaie cu sucitorul. Punem aluatul intr-o forma rotunda de tarte pe care am tapetat-o cu unt si faina. Cu coada unei linguri de lemn, apasam aluatul pentru a face cateva forme frumoase pe margine. Intepam aluatul din loc in loc cu o furculita. Punem o hartie de copt in aluatul din tava, iar pe acesta punem boabe de fasole sau bilute speciale de coacere. Dam forma la cuptorul incins la 180 grade C, pentru 15 minute.
Pentru umplutura: eu am avut pestele dinainte prajit la gril, deci nu a fost nevoie decat sa-l curat de oase si sa-l rup in bucati. Am batut ouale ca pentru omleta cu un praf de sare. Am adaugat branza si cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mari. Am amestecat, am mai adaugat 1 praf de piper, coaja rasa de lamaie, zeama de lamaie, pestele, menta tocata marunt, porumbul din conserva, ceapa taiata rondele. Am amestecat toate ingredientele si am mai adaugat 1 ou la cele 3 puse la inceput, pentru ca era prea groasa compozitia.
Dupa cele 15 minute in care aluatul s-a copt in orb, se scoate, se inlatura hartia cu boabele, se pune umplutura si se da quiche-ul la cuptorul incins la 170 grade C, pentru 30 minute. Se mai lasa inca 10 minute in cuptor cu focul stins. Se lasa sa se raceasca , se portioneaza si se serveste cu sosul facut prin amestecarea ingredienteleor scrise mai sus. Sa va fie de bine!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
4
Salate

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
Dulceata de agrise
5
Parteneri
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute