Placinta cu varza si sunca

Postat pe: 27-02-2017
(0)

Ingrediente

1 kg făină
2 pliculete drojdie uscată
1 lingurita sare
1 lingurita zahăr
350 ml apă călduţă
2 linguri ulei
Pentru umplutură
1 kg varză crudă
300 g sunca de praga moldova in bucate
1 ceapă
2 linguri de pasta de tomate
sare
piper
marar
chimen
condimente de pui
ulei pentru uns tava

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h:20min
Numar portii

PORȚII

10 portii
Pentru aluat, drojdia, sarea şi zahărul se amestecă şi apoi se adaugă 250 ml apă călduţă. Se lasă 10 minute să lucreze şi apoi se toarnă în făină. Se amestecă şi se frământă 5 minute. Apoi se adaugă o lingură de ulei şi se frământă şi, după ce primul ulei s-a încorporat, se adaugă şi a doua lingură de ulei. Se acoperă şi se lasă 60 de minute să crească.

 Între timp, varza se toacă mărunt şi se presară cu puţină sare. Se frământă şi se lasă să stea aşa 5 minute. Apoi se stoarce. Ceapa se pune la călit, se adaugă sunca taiata cubuleţe şi, după ce acesta şi-a schimbat culoarea, se adaugă varza și piperul. Se lasă împreună pe foc în jur de 10 minute. Se pune marar si condimente de pui si chimen si 2 linguri de pasta de tomate.

Aluatul se împarte în două şi se întind două foi grosuţe. Una se aşază în tava de copt unsă cu puţin ulei. Se repartizează umplutura şi se acoperă cu a doua foaie. Se coace timp de 45 de minute. Se orneaza cu marar si se serveste calda sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Placinta cu varza si sunca" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

Reteta este savureaza si gustoasa, pun reteta pentru concursul de placinte.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Placinta cu varza si sunca