Placinta cu Branza

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu Branza

Ingrediente

  • Este vorba de o placinta care are 4 foi si care se poate umple cu branza sarata sau cu nuca si zahar:
  • Aluat:
  • 140 g untura
  • 500 g faina
  • aprox 2 lingurite drojdie uscata
  • 1/2 lingurita praf copt
  • 4 galbenusuri
  • lapte caldut - 1 cescuta
  • 1 praf sare

Mod de preparare

Amestca untura cu mixerul la viteza medie si adauga cate un galbenus, mixand f. Bine dupa fiecare; adauga apoi faina amestecata in prealabil cu drojdia uscata si cu praful de copt, apoi putin cate putin laptele cald;

Se formeaza o coca care se imparte in 4; din fiecare se face cate o foaie foarte subtire; foile se pot umple cu branza amestecata cu 4 albusuri, 1 iaurt mic, 2 linguri de gris si chimion sau cu umplutura dulce: 300 gr. nuca macinata fin se amesteca cu 4 albusuri batute cu 250 gr. zahar si apoi un pic de rom; foile se ung cu gem de caise si deasupra se adauga umplutura de nuca, apoi iar foaie cu caise deasupra si iarasi nuca etc.

Placinta se lasa 30 min si apoi se coace la 180 grade aproximativ 30-35 minute.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Schneider
1
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Salata olteneasca - Csalamale
2
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Cremes A la Cluj
4
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Prajitura cu foi si gem de prune
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune