Placinta cu Branza

Postat pe: 04-12-2010
(0)

Ingrediente

Este vorba de o placinta care are 4 foi si care se poate umple cu branza sarata sau cu nuca si zahar:
Aluat:
140 g untura
500 g faina
aprox 2 lingurite drojdie uscata
1/2 lingurita praf copt
4 galbenusuri
lapte caldut - 1 cescuta
1 praf sare

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:40min
Amestca untura cu mixerul la viteza medie si adauga cate un galbenus, mixand f. Bine dupa fiecare; adauga apoi faina amestecata in prealabil cu drojdia uscata si cu praful de copt, apoi putin cate putin laptele cald;

Se formeaza o coca care se imparte in 4; din fiecare se face cate o foaie foarte subtire; foile se pot umple cu branza amestecata cu 4 albusuri, 1 iaurt mic, 2 linguri de gris si chimion sau cu umplutura dulce: 300 gr. nuca macinata fin se amesteca cu 4 albusuri batute cu 250 gr. zahar si apoi un pic de rom; foile se ung cu gem de caise si deasupra se adauga umplutura de nuca, apoi iar foaie cu caise deasupra si iarasi nuca etc.

Placinta se lasa 30 min si apoi se coace la 180 grade aproximativ 30-35 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Placinta cu Branza" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Placinta cu Branza