Amestca untura cu mixerul la viteza medie si adauga cate un galbenus, mixand f. Bine dupa fiecare; adauga apoi faina amestecata in prealabil cu drojdia uscata si cu praful de copt, apoi putin cate putin laptele cald;
Se formeaza o coca care se imparte in 4; din fiecare se face cate o foaie foarte subtire; foile se pot umple cu branza amestecata cu 4 albusuri, 1 iaurt mic, 2 linguri de gris si chimion sau cu umplutura dulce: 300 gr. nuca macinata fin se amesteca cu 4 albusuri batute cu 250 gr. zahar si apoi un pic de rom; foile se ung cu gem de caise si deasupra se adauga umplutura de nuca, apoi iar foaie cu caise deasupra si iarasi nuca etc.
Placinta se lasa 30 min si apoi se coace la 180 grade aproximativ 30-35 minute.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaAceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoAm pornit de la o reteta de prajitura si am ajuns la alta. Nu ca ar fi prima data cand fac asta, dar cum mai sunt si esecuri,...
Prajitura cu crema de vanilie, frisca si sos de fructeCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii