Ingrediente
● 500 g aluat de paine |
● 250 g mozzarella rasa |
● sos de branza cu usturoi |
● mult parmesan |
● 250 g ciuperci proaspete, feliate |
● 1/2 ceapa rosie |
● masline (cate vreti) |
● sunca presata (muschi tiganesc, sunca Canadiana) |
● ananas 2-3 felii taiat cubulete |
● branza mozzarella batoane (nr lor depinde de marimea pizzei) |
● 1 ou ptr uns marginile |
● ardei (optional) |
Mod de preparare
Se face aluatul de paine (la masina sau cu mana). Se intinde aluatul rotund sau dreptunghiular. Pe marginile aluatului (se intinde mai mare decat tava in care se coace) se pun batoanele de mozzarella, dupa care se unge aluatul cu ou batut. Se trage aluatul peste batoanele de branza si se lipeste (oul face aderenta buna).
Se trece apoi la pasul doi, ungerea pizzei cu sos. Eu am folosit un sos de branza (frisca nebatuta amestecata pe foc cu mozzarella multa, usturoi din belsug, sare si piper dupa gust... sosul trebuie sa fie mai gros). Peste sos am pus sunca, apoi ardeiul, ciupercile, ceapa taiata felii si despartita in cercuri, masline si ananas. Am acoperit cu mozzarella rasa si am dat la cuptor la foc ceva mai mare de mediu.
Am taiat felii pizza dupa coacere si in 10 minute nu am mai avut nimic dintr-o pizza enorma.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pizza Hawaiana" nu uita sa ii faci un review.
Se trece apoi la pasul doi, ungerea pizzei cu sos. Eu am folosit un sos de branza (frisca nebatuta amestecata pe foc cu mozzarella multa, usturoi din belsug, sare si piper dupa gust... sosul trebuie sa fie mai gros). Peste sos am pus sunca, apoi ardeiul, ciupercile, ceapa taiata felii si despartita in cercuri, masline si ananas. Am acoperit cu mozzarella rasa si am dat la cuptor la foc ceva mai mare de mediu.
Am taiat felii pizza dupa coacere si in 10 minute nu am mai avut nimic dintr-o pizza enorma.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pizza Hawaiana" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 11.12.2009 11:07:26
Monimadi, daca te intereseaza doar aluatul; ., atunci poti sa dai click pe forum si te duci la retete preferate. Acolo daca dai click se deschide pagina cu mai multe subiecte, ai retete ptr masina de paine. Poti sa citesti de la inceput si ai sa gasesti acolo multe reteta de aluat de paine.
Al meu este cel mai simplu.....apa, faina, sare ,putin de tot zahar si drojdie. Se framanta , se face aluatul care se modeleaza ca o franzela, ca un cozoinac, sau se face pizza cu el. Depinde de inventivitatea fiecaruia.
Mersi