Alifiati drojdia cu zaharul si dizolvati in bere (lapte sau apa, caldute), turnati imediat peste faina cernuta impreuna cu sarea si 5 linguri de ulei.
Framantati bine.
Ungeti masa de lucru cu 1- 2 linguri de ulei si intindeti aluatul in foaie:
-mai grosa, daca vreti sa aveti un blat mai consistent si pufos, sau
-mai subtire, pentru un blat mai crocant.
Va recomand sa lucrati repede pentru ca aluatul are tendinta sa se inmoaie.
Ungeti cu un strat subtire de sos pentru pizza pregatit si presarati cascaval ras.
Presarati uniform cu umplutura dorita, taiata cubulete, apoi presarati din nou cascaval ras.
Rulati foaia de aluat pe latura lunga, sub forma de sul sau rulati din ambele capete spre mijloc si taiati in bucati de 2-2,5 cm grosime.
Asezati in tava tapetata cu hartie de copt si ungeti cu galbenusul batut cu lapte.
Dati la cuptorul incins pentru 20-25 min, la 180 grade sau pana ce sunt coapte si frumos rumenite.
Serviti cat sunt calde alaturi de o bere rece.
Sos pentru pizza: Fierbeti pana capatati consistenta dorita ingredientele enumerate, iar la sfarsit condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Nota: Aluatul facut cu bere iese mult mai fraged.
Puteti unge pizza proaspat scoasa din cuptor cu un sos de usturoi facut din usturoi pisat frecat cu ulei.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustRisotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...
Risotto cu legume: un preparat cremos si savurosO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaEste pentru prima dată când mănânc acest fruct – pitaya. Mai înainte citisem destul de multe despre el. Ştiam că nu...
Prăjitură cu fructul dragonuluiDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii