Se pune la fiert in oala mare pipota, inima, aripile, spatele, tartita capul, si o bucata piept de curcan. Se toarna apa rece cat sa le acopere, si se fierbe dupa ce luam spuma, impreuna cu legumele curatate si intregi si piper. Acoperim oala cu capac doar pe jumatate, ca sa nu scada lichidul prea tare prin evaporare. Apa nu se mai adauga deloc. Sarea se pune la urma cand e aproape gata fiarta carnea.
Dureaza cam 2 ore pana cade carnea de pe oase, incercam cu furculita si cand e gata oprim focul. Acum luam oala de pe foc si o lasam putin sa stea, dupa care adaugam usturoiul pisat, amestecam si o lasam sa se mai raceasca, dar nu de tot, sa fie calduta. O rasturnam apoi intr-o sita deasa, deasupra altui vas curat si obtinem zeama clara pe care o vanturam de 5-6 ori ca sa fie limpede. Degresam deasupra daca e cazul.
Turnam zeama in castronele sau o tava, dupa ce mai inainte am ales carnea fiarta si am pus-o in vase cu felii de ou taiate rotund si felii de lamaie subtiri fara coaja. Dupa ce am turnat lichidul, dam piftia afara la rece, nu in frigider, ca ingheata. A doua zi este tare, se poate consuma.
Se serveste ca aperitiv taiata in patrate sau direct din castronel cu hrean ras alaturi sau muraturi
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii