Se pune la fiert in oala mare pipota, inima, aripile, spatele, tartita capul, si o bucata piept de curcan. Se toarna apa rece cat sa le acopere, si se fierbe dupa ce luam spuma, impreuna cu legumele curatate si intregi si piper. Acoperim oala cu capac doar pe jumatate, ca sa nu scada lichidul prea tare prin evaporare. Apa nu se mai adauga deloc. Sarea se pune la urma cand e aproape gata fiarta carnea.
Dureaza cam 2 ore pana cade carnea de pe oase, incercam cu furculita si cand e gata oprim focul. Acum luam oala de pe foc si o lasam putin sa stea, dupa care adaugam usturoiul pisat, amestecam si o lasam sa se mai raceasca, dar nu de tot, sa fie calduta. O rasturnam apoi intr-o sita deasa, deasupra altui vas curat si obtinem zeama clara pe care o vanturam de 5-6 ori ca sa fie limpede. Degresam deasupra daca e cazul.
Turnam zeama in castronele sau o tava, dupa ce mai inainte am ales carnea fiarta si am pus-o in vase cu felii de ou taiate rotund si felii de lamaie subtiri fara coaja. Dupa ce am turnat lichidul, dam piftia afara la rece, nu in frigider, ca ingheata. A doua zi este tare, se poate consuma.
Se serveste ca aperitiv taiata in patrate sau direct din castronel cu hrean ras alaturi sau muraturi
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorChecul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...
Chec la cana cu NutellaSe pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapa
Comentarii