Se pune la fiert in oala mare pipota, inima, aripile, spatele, tartita capul, si o bucata piept de curcan. Se toarna apa rece cat sa le acopere, si se fierbe dupa ce luam spuma, impreuna cu legumele curatate si intregi si piper. Acoperim oala cu capac doar pe jumatate, ca sa nu scada lichidul prea tare prin evaporare. Apa nu se mai adauga deloc. Sarea se pune la urma cand e aproape gata fiarta carnea.
Dureaza cam 2 ore pana cade carnea de pe oase, incercam cu furculita si cand e gata oprim focul. Acum luam oala de pe foc si o lasam putin sa stea, dupa care adaugam usturoiul pisat, amestecam si o lasam sa se mai raceasca, dar nu de tot, sa fie calduta. O rasturnam apoi intr-o sita deasa, deasupra altui vas curat si obtinem zeama clara pe care o vanturam de 5-6 ori ca sa fie limpede. Degresam deasupra daca e cazul.
Turnam zeama in castronele sau o tava, dupa ce mai inainte am ales carnea fiarta si am pus-o in vase cu felii de ou taiate rotund si felii de lamaie subtiri fara coaja. Dupa ce am turnat lichidul, dam piftia afara la rece, nu in frigider, ca ingheata. A doua zi este tare, se poate consuma.
Se serveste ca aperitiv taiata in patrate sau direct din castronel cu hrean ras alaturi sau muraturi
Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioaseTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatO minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii