Se pune la fiert in oala mare pipota, inima, aripile, spatele, tartita capul, si o bucata piept de curcan. Se toarna apa rece cat sa le acopere, si se fierbe dupa ce luam spuma, impreuna cu legumele curatate si intregi si piper. Acoperim oala cu capac doar pe jumatate, ca sa nu scada lichidul prea tare prin evaporare. Apa nu se mai adauga deloc. Sarea se pune la urma cand e aproape gata fiarta carnea.
Dureaza cam 2 ore pana cade carnea de pe oase, incercam cu furculita si cand e gata oprim focul. Acum luam oala de pe foc si o lasam putin sa stea, dupa care adaugam usturoiul pisat, amestecam si o lasam sa se mai raceasca, dar nu de tot, sa fie calduta. O rasturnam apoi intr-o sita deasa, deasupra altui vas curat si obtinem zeama clara pe care o vanturam de 5-6 ori ca sa fie limpede. Degresam deasupra daca e cazul.
Turnam zeama in castronele sau o tava, dupa ce mai inainte am ales carnea fiarta si am pus-o in vase cu felii de ou taiate rotund si felii de lamaie subtiri fara coaja. Dupa ce am turnat lichidul, dam piftia afara la rece, nu in frigider, ca ingheata. A doua zi este tare, se poate consuma.
Se serveste ca aperitiv taiata in patrate sau direct din castronel cu hrean ras alaturi sau muraturi
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii