Pateu de ficat,de iepure,in aspic

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

250 g ficat de iepure(poate fi si salbatic)
250 g ceapa
100 g unt
4 oua
250 g oase fara valoare,de iepure
20 g geletina granule(sau foi de gelatina-3 bucati)
10 g piper macinat
3 g nucsoara

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Ficatul,impreuna cu ceapa ,se fierb.
Se lasa la scurs si se trece prin masina de tocat carne,de 2 ori.
Pasta obtinuta se freaca bine cu piper,nucsoara si unt pana se omogenizeaza.
Pe rand se adauga 3 galbenusuri fierte si se freaca bine pana la incorporare.
Pasta obtinuta se aseaza pe un platou in aproximativ 10 gramajoare semisferice.
Deasupra fiecareia se aseaza cate o felie de ou fiert,iar de jur- imprejur albuse fierte,tocate marunt.
Totul se imbraca in gelatina obtinuta din zeama de oase si gelatina topita.

Se serveste ca aperitiv,cu castraveciori acri sau salata verde.
Acest preparat este pus in valoare de bauturi ca:vermut,bitter sau votca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pateu de ficat,de iepure,in aspic" nu uita sa ii faci un review.
Etichete
oua
unt

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

jasper
•  24.02.2010 23:51:03

vermut,bitter sau votca.-----dar valoarea tre sa fie de roman:P

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pateu de ficat,de iepure,in aspic