Pate de casa, cu ciuperci

Postat pe: 19-02-2020
(0)

Ingrediente

600 gr ficatei proaspeti de pui
1 morcov mediu
1 ardei rosu lung
1 ceapa alba mare
300 gr ciuperci
ulei de masline
3-4 rosii uscate cu capere
sare
piper alb
100 gr unt
piper cu lamaie
2-3 linguri ulei de masline
1 praf nucsoara macinata
1 cana apa
1 fir de rozmarin

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

15min
Timp gatire

GĂTIRE

30min
Numar portii

PORȚII

2 portii
Se spala ficateii, se curata.
Legumele se curata si se spala.
Tocam cuburi morcovul, ceapa, ardeiul si le punem la calit in putin ulei de masline.
Adaugam sare, apoi adaugam ficateii si rosiile uscate. Lasam la rumenit 5-10 minute, ii intoarcem sa se rumeneasca pe toate partile, apoi adaugam ciupercile feliate. Adaugam inca un praf de sare si lasam 10 minute pe foc.
Adaugam o cana cu apa si lasam sa fiarba inabusit, pana scade toata zeama.
Dupa ce s-au gatit bine. transferam toata compozitia intr-un blender si mixam bine. Gustam, daca mai e nevoie, adaugam sare sau piper. Mixam untul cu un praf de sare si un praf de nucsoara, adaugand cate o lingura de pate, pana il incorporam pe tot. Transferam compozitia intr-un vas de sticla preferabil, nivelam,apoi turnam cateva linguri de ulei de masline, cat sa acopere pate-ul la suprafata si sa nu se usuce, putin piper cu lamaie, un fir mic de rozmarin si dam la rece, acoperit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pate de casa, cu ciuperci" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 50 %
599.99 lei
299.99 lei

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pate de casa, cu ciuperci
Cookie Settings