Oua scotiene

Portii
8
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Oua scotiene

Ingrediente

  • Ouă fierte 6 bucăți,
  • Carne tocată de porc cca. 450 g,
  • Ceapă verde codițe de la cca. 3 legături,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Pesmet 3-4 linguri,
  • Pâine veche 3-4 felii,
  • Sare de  mare cu verdețuri,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Boia de ardei dulce ½ lingură,
  • Praf de cury 1 linguriță,
  • Usturoi pisat 3- 4 căței,
  • Ulei de rapiță pentru prăjit.

Mod de preparare

Feliile de pâine se pun la înmuiat în apă rece, cca. 3 minute.
Se amestecă energic cu carnea și codițele de ceapă verde tocate mărunt.
Apoi se asezonează de sare, piper, boia, praf de curry, usturoi.
Se adaugă ouăle, pâinea stoarsă, pesmetul și se amestecă bine până se înglobează toate ingredientele.
Ouăle fierte decojite se îmbracă cu compozitia de mai sus, se dau prin pesmet.
Apoi se prăjesc în ulei bine încins, până se rumenesc pe toate părțile.
Se scot din tigaie și se pun pe un șervet de hârtie, astfel încât să fie absorbit surplusul de ulei.
Ouăle scoțiene (sau mai bine zis chifteluțe umplute cu ouă) atât calde, cât și reci.
Spor și poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura