Oua in Aspic Colorat

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

8 oua
1 legatura tarhon sau patrunjel verde
2 felii sunca (eu am folosit mai multe)
2 lingurite gelatina
2 lingurite otet
4 pahare supa limpede (1 l) de pui sau legume
sare

Mod de preparare

Se inmoaie gelatina in putina supa rece.
Se spala tarhonul (patrunjelul) si se opresc cateva frunzulite. Peste tarhonul ramas se toarna supa clocotita si se lasa sa stea, vasul acoperit, 10 minute. Se scoate verdeata. Supa va capata o tenta verzuie. Se incalzeste infuzia adaugand sare si otet.

Se sparg ouale, pe rand, pe o farfurie si se toarna cu grija, sa nu se sparga, prin alunecare usoara, in infuzia fierbinte (nu in clocot! ! ). Se scot dupa 3 minute.

Se dizolva gelatina prin incalzire si se adauga in restul de supa. Se toarna putina supa in fiecare castron. Dupa ce se intareste, se pun cateva frunze de verdeata cruda, pentru decor. Se aseaza in jurul peretilor castroanelor, felii de sunca. Se introduc ouale in castroane si se toarna supa peste ele.

Restul supei se toarna pe un platou. Se dau la frigider pentru 1 ora. Se taie apoi aspicul de pe platou.

Se scoate continutul din castronase (prin scufundare in vas cu apa calda) si se decoreaza cu aspic taiat de pe platou.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Oua in Aspic Colorat" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Oua in Aspic Colorat