Oua in Aspic Colorat

Complexitate
redusa
Oua in Aspic Colorat

Ingrediente

  • -8 oua;
  • -1 legatura tarhon sau patrunjel verde;
  • -2 felii sunca (eu am folosit mai multe);
  • -2 lingurite gelatina;
  • -2 lingurite otet;
  • -4 pahare supa limpede (1 l) de pui sau legume;
  • -sare

Mod de preparare

Se inmoaie gelatina in putina supa rece.
Se spala tarhonul (patrunjelul) si se opresc cateva frunzulite. Peste tarhonul ramas se toarna supa clocotita si se lasa sa stea, vasul acoperit, 10 minute. Se scoate verdeata. Supa va capata o tenta verzuie. Se incalzeste infuzia adaugand sare si otet.

Se sparg ouale, pe rand, pe o farfurie si se toarna cu grija, sa nu se sparga, prin alunecare usoara, in infuzia fierbinte (nu in clocot! ! ). Se scot dupa 3 minute.

Se dizolva gelatina prin incalzire si se adauga in restul de supa. Se toarna putina supa in fiecare castron. Dupa ce se intareste, se pun cateva frunze de verdeata cruda, pentru decor. Se aseaza in jurul peretilor castroanelor, felii de sunca. Se introduc ouale in castroane si se toarna supa peste ele.

Restul supei se toarna pe un platou. Se dau la frigider pentru 1 ora. Se taie apoi aspicul de pe platou.

Se scoate continutul din castronase (prin scufundare in vas cu apa calda) si se decoreaza cu aspic taiat de pe platou.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie