Ochiuri romanesti in cuib de parizer

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • patru felii de parizer de 4-5 mm grosime, 30 g unt sau untdelemn, 4 oua
  • pentru piure:
  • 1/2 kg cartofi, 30g unt, 2 linguri de lapte, 50 g cascaval sau branza telemea

Mod de preparare

Feliile de parizer se prajesc in unt sau in untdelemn numai pe o parte, fara sa li se indeparteze membrana (intestinul); la caldura, aceasta se micsoreaza si feliile se vor strange, ca niste cuiburi. In fiecare cuib, se pune cite un ochi. Se pot servi ca atare, sau asezate pe un soclu din piure de cartofi. Piureul se pune intr-un vas rezistent la foc uns putin cu grasime si tapetat cu faina sau pesmet, in care sa incapa cuiburile de parizer, unele linga altele.Se presara cu cascaval ras. Se dau la cuptor cu 6-7 minute inainte de servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc