Mic Dejun- Sparanghel si Ou Moale

Complexitate
redusa
Mic Dejun- Sparanghel si Ou Moale

Ingrediente

  • 5 fire de sparanghel
  • 1 ou (de casa daca e posibil) la temperatura camerei
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita de parmesan ras

Mod de preparare

Poate nu ar fi trebut sa postez reteta pentru ca este ceva foarte usor de facut, banal chiar, dar tinand cont ca este un dejun rapid, usor de preparat, un dejun sanatos, un mic dejun pe care ar trebui sa il avem in meniu odata pe saptamana, m-am hotarat sa il impartasesc cu voi, totusi.

Stiu ca se vehiculeaza povestea ca oul nu este bun, ca are colesterol mult ca etc si etc ... dar sa nu uitam ca daca vom consuma ouale cu moderatie ele sant benefice organismului, iar despre sparanghel ce sa mai spun .... cred ca il cunoasteti, e bine sa nu lipseasca din nici o bucatarie.

Se spala sparanghelul bine si se indeparteaza ochii de pe tulpina apoi, daca este cazul, indepartam bucata lemnoasa de la capatul fara inflorescenta al firului.

Cat timp curatam sparanghelul daca am uita cumva sa avem oul pastrat la temperatura camerei il punem in apa calda.

Intr-un vas mai larg punem apa la fiert si in momentul in care clocoteste introducem sparanghelul si il fierbem 2-3 minute, trebuie sa fie fiert dar crocant nu moale deci atentie cu timpul de fierbere.

In acelasi timp punem un alt vas mai micut, cu apa, pe aragaz si lasam sa dea in clocot. Cu o lingurita introducem, usor, oul in apa care clocoteste. Incet sa nu il spargem il lasam pe fundul vasului, ne uitam la ceas si il fierbem 3 minute.

Daca oul este rece, direct din frigider, el se va crapa in contact cu apa clocotita si produsul final va avea un aspect mai putin placut... din cauza asta e bine sa avem oul la temperatura camerei sau sa il incalzim inainte in apa calda.

Se serveste pe o farfurie incalzita, se aseaza sparanghelul unul langa altul, se aseaza oul moale si curatat de coaja deasupra, saram, piperam, presaram parmesan ras, prajim painea (in cazul in care doriti sa serviti cu paine dar se poate si fara pentru doritori), ne asezam la masa si doar atunci, exact cand incepem sa mancam, taiem oul in jumatate. Galbenusul lichid se va prelinge peste sparanghel si se va combina cu parmesanul si nu va mai saturati sa mancati bunatatea asta... a durat mai mult sa scriu decat sa pregatesc dejunul ...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.