Foietaj Homemade cu Varza

Complexitate
redusa
Foietaj Homemade cu Varza

Ingrediente

  • Umplutura
  • -1,5- 2 kg varza
  • -80 ml ulei
  • -sare
  • -piper
  • -1 legatura marar verde, tocat marunt
  • -1 ou
  • -1 lingura cu varf pesmet
  • Aluat
  • -300 g faina
  • -1 lingurita otet
  • -1/2 lingurita sare
  • -200- 250 ml apa
  • Altele
  • -100- 150 g untura de porc, la temperatura camerei
  • -1 ou batut, pentru finisat

Mod de preparare

Umplutura
Caliti varza tocata marunt impreuna cu uleiul, sarea si piperul (dupa gust), amestecand mereu pana ce varza este facuta. La nevoie, adaugati doar cate putina apa fierbinte. Lasati la racit, apoi inglobati mararul, oul si pesmetul. Dati deoparte.

Aluat
Framantati un aluat neted, elastic si nelipicios din faina, otet, sare si apa calduta.
Inveliti in folie alimentara si lasati la odihna, 30 min, la temperatura camerei.
Pe masa de lucru usor infainata impertiti aluatul in 10 parti egale.

Intindeti cu sucitorul, pe rand, fiecare bucata, intr-o foaie rotunda de aproximativ 20 cm diametru si ungeti bine cu untura toata suprafata discului. Suprapuneti toate foile de aluat unse, una peste alta, ungand si ultima foaie cu o cantitate mai mica de untura, cat sa nu se usuce aluatul.

Acoperiti cu o folie alimentara si lasati din nou la odihna, pentru 15- 20 min, la temperatura camerei.
Intindeti apoi, toate foile suprapuse, deodata, cu sucitorul, incepand din mijloc spre margine, intr-o singura foaie de aproximativ 50 cm diametru. Aveti grija ca au tendinta sa alunece si sa se lipeasca de sucitor. Infainati putin sucitorul.

Decupati putin din margini pentru a favoriza la copt desfacerea in foite si puneti umplutura sub forma de cerc cu diametrul de 25- 30 cm. Aduceti aluatul dinspre margini spre centru, acoperind umplutura si transferati intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt.

Ungeti cu galbenus batut cu cateva picaturi de apa.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 25- 30 min, la 190 grade sau pana ce placinta este coapta si frumos rumenita. Scoateti pe un gratar si lasati la racit.
Serviti placinta, portionata in felii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Chec de Ciocolata Crocant
2
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Supa de rosii cu ciuperci uscate
3
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de rosii cu ciuperci uscate

Supa de rosii cu ciuperci uscate
Prajitura cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Salata de fasole rosii cu legume
5
Salate

Salata de fasole rosii cu legume

Salata de fasole rosii cu legume
Parteneri
Dovlecei si/sau ardei umpluti la Philips Multicooker
Bucataras.RO

Dovlecei si/sau ardei umpluti la Philips Multicooker

Trebuia sa fac si niste ardei umpluti cu Philips Multicooker, nu? Dar noua ne plac mult si dovleceii. Asa ca le-am gatit...

Dovlecei si/sau ardei umpluti la Philips Multicooker
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri