Umplutura
Caliti varza tocata marunt impreuna cu uleiul, sarea si piperul (dupa gust), amestecand mereu pana ce varza este facuta. La nevoie, adaugati doar cate putina apa fierbinte. Lasati la racit, apoi inglobati mararul, oul si pesmetul. Dati deoparte.
Aluat
Framantati un aluat neted, elastic si nelipicios din faina, otet, sare si apa calduta.
Inveliti in folie alimentara si lasati la odihna, 30 min, la temperatura camerei.
Pe masa de lucru usor infainata impertiti aluatul in 10 parti egale.
Intindeti cu sucitorul, pe rand, fiecare bucata, intr-o foaie rotunda de aproximativ 20 cm diametru si ungeti bine cu untura toata suprafata discului. Suprapuneti toate foile de aluat unse, una peste alta, ungand si ultima foaie cu o cantitate mai mica de untura, cat sa nu se usuce aluatul.
Acoperiti cu o folie alimentara si lasati din nou la odihna, pentru 15- 20 min, la temperatura camerei.
Intindeti apoi, toate foile suprapuse, deodata, cu sucitorul, incepand din mijloc spre margine, intr-o singura foaie de aproximativ 50 cm diametru. Aveti grija ca au tendinta sa alunece si sa se lipeasca de sucitor. Infainati putin sucitorul.
Decupati putin din margini pentru a favoriza la copt desfacerea in foite si puneti umplutura sub forma de cerc cu diametrul de 25- 30 cm. Aduceti aluatul dinspre margini spre centru, acoperind umplutura si transferati intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt.
Ungeti cu galbenus batut cu cateva picaturi de apa.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 25- 30 min, la 190 grade sau pana ce placinta este coapta si frumos rumenita. Scoateti pe un gratar si lasati la racit.
Serviti placinta, portionata in felii.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii