Foietaj Homemade cu Varza

Complexitate
redusa
Foietaj Homemade cu Varza

Ingrediente

  • Umplutura
  • -1,5- 2 kg varza
  • -80 ml ulei
  • -sare
  • -piper
  • -1 legatura marar verde, tocat marunt
  • -1 ou
  • -1 lingura cu varf pesmet
  • Aluat
  • -300 g faina
  • -1 lingurita otet
  • -1/2 lingurita sare
  • -200- 250 ml apa
  • Altele
  • -100- 150 g untura de porc, la temperatura camerei
  • -1 ou batut, pentru finisat

Mod de preparare

Umplutura
Caliti varza tocata marunt impreuna cu uleiul, sarea si piperul (dupa gust), amestecand mereu pana ce varza este facuta. La nevoie, adaugati doar cate putina apa fierbinte. Lasati la racit, apoi inglobati mararul, oul si pesmetul. Dati deoparte.

Aluat
Framantati un aluat neted, elastic si nelipicios din faina, otet, sare si apa calduta.
Inveliti in folie alimentara si lasati la odihna, 30 min, la temperatura camerei.
Pe masa de lucru usor infainata impertiti aluatul in 10 parti egale.

Intindeti cu sucitorul, pe rand, fiecare bucata, intr-o foaie rotunda de aproximativ 20 cm diametru si ungeti bine cu untura toata suprafata discului. Suprapuneti toate foile de aluat unse, una peste alta, ungand si ultima foaie cu o cantitate mai mica de untura, cat sa nu se usuce aluatul.

Acoperiti cu o folie alimentara si lasati din nou la odihna, pentru 15- 20 min, la temperatura camerei.
Intindeti apoi, toate foile suprapuse, deodata, cu sucitorul, incepand din mijloc spre margine, intr-o singura foaie de aproximativ 50 cm diametru. Aveti grija ca au tendinta sa alunece si sa se lipeasca de sucitor. Infainati putin sucitorul.

Decupati putin din margini pentru a favoriza la copt desfacerea in foite si puneti umplutura sub forma de cerc cu diametrul de 25- 30 cm. Aduceti aluatul dinspre margini spre centru, acoperind umplutura si transferati intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt.

Ungeti cu galbenus batut cu cateva picaturi de apa.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 25- 30 min, la 190 grade sau pana ce placinta este coapta si frumos rumenita. Scoateti pe un gratar si lasati la racit.
Serviti placinta, portionata in felii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie