Caliti in 2-3 linguri de ulei incins ceapa tocata, usturoiul pisat, apoi carnea, pana se evapora lichidul lasat. Condimentati cu sare si piper, lasati la racit si omogenizati cu praful de copt. Asezati intr-o tava de aragaz, tapetata cu hartie de copt, 3-4 foi de placinta, unse fiecare pe o fata cu ulei, avand grija sa imbracati si marginile tavii.
Puneti repartizand uniform, 1/2 din cantitatea de amestec cu carne si acoperiti cu alte 2-4 foi, unse cu ulei, imbracand si de data aceasta marginile. Puneti restul de amestec cu carne, acoperiti cu foile de placinta ramase, unse fiecare cu ulei si faceti o bordura, de jur-imprejurul tavii, cu foile ce au imbracat marginile.
Taiati foietajul, pana aproape de fundul tavii, cu un cutit ascutit, cum doriti sa fie servita (patrate, dreptunghiuri, romburi, etc. ).
Separat, bateti spuma tare albusurile si adaugati pe rand galbenusurile si berea, batand continuu, apoi condimentati cu sare si piper, dupa gust. Pentru albusuri, alegeti un vas mai mare, deoarece berea le mareste mult volumul.
Turnati peste foitajul cu carne, in tava si lasati asa, pe masa de lucru, 20 min.
Preincalziti cuptorul si dati tava la cuptorul incins, la foc potrivit, spre mic, pentru 35-45 min, pana este rumenita frumos.
POFTA BUNA!
Va propun o reteta care va reusi sa satisfaca toate gusturile si exigentele.
Este nemaipomenit de gustoasa, frageda si consistenta. Se pastreaza in forma aceasta mai multe zile.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii