Foi de Placinta cu Carne si Bere, la Cuptor

Complexitate
redusa
Foi de Placinta cu Carne si Bere, la Cuptor

Ingrediente

  • 500 g carne tocata amestec
  • -1 plic praf de copt
  • -6 oua
  • -2-3 linguri ulei
  • -2-4 catei de usturoi
  • -2 cepe mai mari
  • -1 pachet foi de placinta
  • -500 ml bere blonda
  • -sare
  • -piper
  • -ulei pentru uns foile

Mod de preparare

Caliti in 2-3 linguri de ulei incins ceapa tocata, usturoiul pisat, apoi carnea, pana se evapora lichidul lasat. Condimentati cu sare si piper, lasati la racit si omogenizati cu praful de copt. Asezati intr-o tava de aragaz, tapetata cu hartie de copt, 3-4 foi de placinta, unse fiecare pe o fata cu ulei, avand grija sa imbracati si marginile tavii.

Puneti repartizand uniform, 1/2 din cantitatea de amestec cu carne si acoperiti cu alte 2-4 foi, unse cu ulei, imbracand si de data aceasta marginile. Puneti restul de amestec cu carne, acoperiti cu foile de placinta ramase, unse fiecare cu ulei si faceti o bordura, de jur-imprejurul tavii, cu foile ce au imbracat marginile.

Taiati foietajul, pana aproape de fundul tavii, cu un cutit ascutit, cum doriti sa fie servita (patrate, dreptunghiuri, romburi, etc. ).

Separat, bateti spuma tare albusurile si adaugati pe rand galbenusurile si berea, batand continuu, apoi condimentati cu sare si piper, dupa gust. Pentru albusuri, alegeti un vas mai mare, deoarece berea le mareste mult volumul.

Turnati peste foitajul cu carne, in tava si lasati asa, pe masa de lucru, 20 min.

Preincalziti cuptorul si dati tava la cuptorul incins, la foc potrivit, spre mic, pentru 35-45 min, pana este rumenita frumos.

POFTA BUNA!

Va propun o reteta care va reusi sa satisfaca toate gusturile si exigentele.
Este nemaipomenit de gustoasa, frageda si consistenta. Se pastreaza in forma aceasta mai multe zile.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Savarine cu frisca
4
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Schneider
5
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider