Ingrediente
● 500 g carne tocata amestec |
● 1 plic praf de copt |
● 6 oua |
● 2-3 linguri ulei |
● 2-4 catei de usturoi |
● 2 cepe mai mari |
● 1 pachet foi de placinta |
● 500 ml bere blonda |
● sare |
● piper |
● ulei pentru uns foile |
Mod de preparare
Caliti in 2-3 linguri de ulei incins ceapa tocata, usturoiul pisat, apoi carnea, pana se evapora lichidul lasat. Condimentati cu sare si piper, lasati la racit si omogenizati cu praful de copt. Asezati intr-o tava de aragaz, tapetata cu hartie de copt, 3-4 foi de placinta, unse fiecare pe o fata cu ulei, avand grija sa imbracati si marginile tavii.
Puneti repartizand uniform, 1/2 din cantitatea de amestec cu carne si acoperiti cu alte 2-4 foi, unse cu ulei, imbracand si de data aceasta marginile. Puneti restul de amestec cu carne, acoperiti cu foile de placinta ramase, unse fiecare cu ulei si faceti o bordura, de jur-imprejurul tavii, cu foile ce au imbracat marginile.
Taiati foietajul, pana aproape de fundul tavii, cu un cutit ascutit, cum doriti sa fie servita (patrate, dreptunghiuri, romburi, etc. ).
Separat, bateti spuma tare albusurile si adaugati pe rand galbenusurile si berea, batand continuu, apoi condimentati cu sare si piper, dupa gust. Pentru albusuri, alegeti un vas mai mare, deoarece berea le mareste mult volumul.
Turnati peste foitajul cu carne, in tava si lasati asa, pe masa de lucru, 20 min.
Preincalziti cuptorul si dati tava la cuptorul incins, la foc potrivit, spre mic, pentru 35-45 min, pana este rumenita frumos.
POFTA BUNA!
Va propun o reteta care va reusi sa satisfaca toate gusturile si exigentele.
Este nemaipomenit de gustoasa, frageda si consistenta. Se pastreaza in forma aceasta mai multe zile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Foi de Placinta cu Carne si Bere, la Cuptor" nu uita sa ii faci un review.
Puneti repartizand uniform, 1/2 din cantitatea de amestec cu carne si acoperiti cu alte 2-4 foi, unse cu ulei, imbracand si de data aceasta marginile. Puneti restul de amestec cu carne, acoperiti cu foile de placinta ramase, unse fiecare cu ulei si faceti o bordura, de jur-imprejurul tavii, cu foile ce au imbracat marginile.
Taiati foietajul, pana aproape de fundul tavii, cu un cutit ascutit, cum doriti sa fie servita (patrate, dreptunghiuri, romburi, etc. ).
Separat, bateti spuma tare albusurile si adaugati pe rand galbenusurile si berea, batand continuu, apoi condimentati cu sare si piper, dupa gust. Pentru albusuri, alegeti un vas mai mare, deoarece berea le mareste mult volumul.
Turnati peste foitajul cu carne, in tava si lasati asa, pe masa de lucru, 20 min.
Preincalziti cuptorul si dati tava la cuptorul incins, la foc potrivit, spre mic, pentru 35-45 min, pana este rumenita frumos.
POFTA BUNA!
Va propun o reteta care va reusi sa satisfaca toate gusturile si exigentele.
Este nemaipomenit de gustoasa, frageda si consistenta. Se pastreaza in forma aceasta mai multe zile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Foi de Placinta cu Carne si Bere, la Cuptor" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
s0rina29
• 18.08.2009 09:37:17
ma gindesc ca este super,tot cautam o reteta cu foi de placinta.o sa o incerc.va pup sorina
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 25.11.2012 08:50:59
Simona_simona48, cum ti-a iesit placinta ?