Ingrediente
● 150g broccoli fiert |
● 50g dovlecel fiert |
● 50g vinete fierte |
● 4 linguri parmezan |
● 1 ou |
● 2 felii de paine |
● lapte |
● sare |
● piper |
● Pentru decor: |
● spanac verde |
● ardei galben |
● castravete |
● morcov |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
30min
Pentru inceput se pregatesc chiftelutele. Asadar, se fierb legumele, fiecare separat. Broccoli se fierbe max. 8 min., iar dovlecelul si vinetele se fierb maxim 5 minute.
Legumele fierte se scurg de apa si se lasa la racit. Reci, se mixeaza bine cu blenderul, iar piureul rezultat se pune intr-un bol.
Separat, se pun intr-un bol feliile de paine cu putin lapte. Laptele trebuie sa cuprinda de jumatate feliile de paine, pentru ca se vor amesteca cu piureul de legume de mai sus si prin urmare nu trebuie sa fie mult ca sa nu iasa apoasa compozitia.
Painea se amesteca cu lapte, apoi se pun peste legumele de mai sus. Peste legume se mai pune ou, sare si piper si se amesteca bine.
La sfarsit se pun lingurile de parmezan si se amesteca din nou, bine.
Din compozitie, se fac chiftele.
Chiftelele se aranjeaza intr-o tava in care inainte s-a pus hartie de copt si se dau la cuptor, pana prind o culoare aurie.
Coapte, chiftelele se lasa la racit. Cand sunt reci, se poate pregati farfuria copilului.
Asadar, intr-o farfurie se pune spanac care va juca rolul ierbii.
Pentru tulpina florilor se folosesc tulpine de la spanac. Apoi, se pun chiftelute la capatul fiecarei tulpini.
Dupa, se vor folosi bucatele de morcov, ardei galben si castravete pentru a crea petalele florilor.
La sfarsit, se vor folosi frunzulite de spanac pentru a creat frunzele florilor.
Se pot servi imediat. :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Floricele... de Mancat" nu uita sa ii faci un review.
Legumele fierte se scurg de apa si se lasa la racit. Reci, se mixeaza bine cu blenderul, iar piureul rezultat se pune intr-un bol.
Separat, se pun intr-un bol feliile de paine cu putin lapte. Laptele trebuie sa cuprinda de jumatate feliile de paine, pentru ca se vor amesteca cu piureul de legume de mai sus si prin urmare nu trebuie sa fie mult ca sa nu iasa apoasa compozitia.
Painea se amesteca cu lapte, apoi se pun peste legumele de mai sus. Peste legume se mai pune ou, sare si piper si se amesteca bine.
La sfarsit se pun lingurile de parmezan si se amesteca din nou, bine.
Din compozitie, se fac chiftele.
Chiftelele se aranjeaza intr-o tava in care inainte s-a pus hartie de copt si se dau la cuptor, pana prind o culoare aurie.
Coapte, chiftelele se lasa la racit. Cand sunt reci, se poate pregati farfuria copilului.
Asadar, intr-o farfurie se pune spanac care va juca rolul ierbii.
Pentru tulpina florilor se folosesc tulpine de la spanac. Apoi, se pun chiftelute la capatul fiecarei tulpini.
Dupa, se vor folosi bucatele de morcov, ardei galben si castravete pentru a crea petalele florilor.
La sfarsit, se vor folosi frunzulite de spanac pentru a creat frunzele florilor.
Se pot servi imediat. :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Floricele... de Mancat" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany