Pentru inceput se pregatesc chiftelutele. Asadar, se fierb legumele, fiecare separat. Broccoli se fierbe max. 8 min., iar dovlecelul si vinetele se fierb maxim 5 minute.
Legumele fierte se scurg de apa si se lasa la racit. Reci, se mixeaza bine cu blenderul, iar piureul rezultat se pune intr-un bol.
Separat, se pun intr-un bol feliile de paine cu putin lapte. Laptele trebuie sa cuprinda de jumatate feliile de paine, pentru ca se vor amesteca cu piureul de legume de mai sus si prin urmare nu trebuie sa fie mult ca sa nu iasa apoasa compozitia.
Painea se amesteca cu lapte, apoi se pun peste legumele de mai sus. Peste legume se mai pune ou, sare si piper si se amesteca bine.
La sfarsit se pun lingurile de parmezan si se amesteca din nou, bine.
Din compozitie, se fac chiftele.
Chiftelele se aranjeaza intr-o tava in care inainte s-a pus hartie de copt si se dau la cuptor, pana prind o culoare aurie.
Coapte, chiftelele se lasa la racit. Cand sunt reci, se poate pregati farfuria copilului.
Asadar, intr-o farfurie se pune spanac care va juca rolul ierbii.
Pentru tulpina florilor se folosesc tulpine de la spanac. Apoi, se pun chiftelute la capatul fiecarei tulpini.
Dupa, se vor folosi bucatele de morcov, ardei galben si castravete pentru a crea petalele florilor.
La sfarsit, se vor folosi frunzulite de spanac pentru a creat frunzele florilor.
Se pot servi imediat. :)
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaEste o mancare atat de buna si consistenta. M-am gandit bine inainte sa fac aceasta reteta de post, mancare de ciuperci cu...
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boiaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii