Floricele... de Mancat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Floricele... de Mancat

Ingrediente

  • -150g broccoli fiert
  • -50g dovlecel fiert
  • -50g vinete fierte
  • -4 linguri parmezan
  • -1 ou
  • -2 felii de paine
  • -lapte
  • -sare
  • -piper
  • Pentru decor:
  • -spanac verde
  • -ardei galben
  • -castravete
  • -morcov

Mod de preparare

Pentru inceput se pregatesc chiftelutele. Asadar, se fierb legumele, fiecare separat. Broccoli se fierbe max. 8 min., iar dovlecelul si vinetele se fierb maxim 5 minute.

Legumele fierte se scurg de apa si se lasa la racit. Reci, se mixeaza bine cu blenderul, iar piureul rezultat se pune intr-un bol.

Separat, se pun intr-un bol feliile de paine cu putin lapte. Laptele trebuie sa cuprinda de jumatate feliile de paine, pentru ca se vor amesteca cu piureul de legume de mai sus si prin urmare nu trebuie sa fie mult ca sa nu iasa apoasa compozitia.

Painea se amesteca cu lapte, apoi se pun peste legumele de mai sus. Peste legume se mai pune ou, sare si piper si se amesteca bine.

La sfarsit se pun lingurile de parmezan si se amesteca din nou, bine.

Din compozitie, se fac chiftele.

Chiftelele se aranjeaza intr-o tava in care inainte s-a pus hartie de copt si se dau la cuptor, pana prind o culoare aurie.

Coapte, chiftelele se lasa la racit. Cand sunt reci, se poate pregati farfuria copilului.

Asadar, intr-o farfurie se pune spanac care va juca rolul ierbii.

Pentru tulpina florilor se folosesc tulpine de la spanac. Apoi, se pun chiftelute la capatul fiecarei tulpini.

Dupa, se vor folosi bucatele de morcov, ardei galben si castravete pentru a crea petalele florilor.

La sfarsit, se vor folosi frunzulite de spanac pentru a creat frunzele florilor.

Se pot servi imediat. :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.