Ingrediente
● 3-4 buc piept de pui, fiert si tocat marunt |
● cascaval ras, cat doriti cantitativ |
● 1-2 linguri pline cu varf, cu maioneza |
● 2-3 lingurite mustar de Dijon |
● 4-5 felii de bacon (slaninuta), taiat cubulete si prajita bine sau salam, carnat, uscate si taiate cubulete mici care nu necesita prajire |
● 1/2 legatura patrunjel, tocat marunt |
● 1 plic praf de copt |
● sare |
● piper |
● aluat foitaj |
Mod de preparare
Lasati foitajul la decongelat, apoi taiati-l sub forma de patrate. Captusiti cu ele formele de muffins ca in imaginile ce urmeaza.
Separat, omogenizati bine restul ingredientelor si potriviti de sare si piper.
Umpleti patratele de aluat care sunt deja puse in forme, cu amestecul obtinut si strangeti la mijloc colturile, doua cate doua (cele opuse), sub forma de plic, lipind doar capetele. Rasfrangeti colturile libere ale aluatului. Urmariti pozele.
Intre timp, incingeti cuptorul la 220 grade.
Dati tava la cuptorul incins si nu deschideti usa timp de 5 min, apoi reduceti temperatura la 180 grade si mai lasati 20 min sau pana ce aluatul se rumeneste frumos.
Serviti-le calde sau reci, ca aperitive. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta `Flori` umplute" nu uita sa ii faci un review.
Separat, omogenizati bine restul ingredientelor si potriviti de sare si piper.
Umpleti patratele de aluat care sunt deja puse in forme, cu amestecul obtinut si strangeti la mijloc colturile, doua cate doua (cele opuse), sub forma de plic, lipind doar capetele. Rasfrangeti colturile libere ale aluatului. Urmariti pozele.
Intre timp, incingeti cuptorul la 220 grade.
Dati tava la cuptorul incins si nu deschideti usa timp de 5 min, apoi reduceti temperatura la 180 grade si mai lasati 20 min sau pana ce aluatul se rumeneste frumos.
Serviti-le calde sau reci, ca aperitive. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta `Flori` umplute" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
PARADIS
• 23.11.2009 03:59:58
Seamana pe reteta mea PARADIS. La ingrediente ai adaugat praf de copt(?).Intr-adevar..sint foarte bune...le prestez mereu.
lucia_bp
• 07.11.2009 17:51:15
Adina, ma bucura faptul ca ti-am starnit interesul cu aceasta reteta.
Mi-ai lipsit ! Bine ai revenit !
lucia_bp
• 06.11.2009 18:19:39
Multumesc pentru aprecieri !
Aveti dreptate, sunt bune si aspectuoase !
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 11.08.2011 14:47:44
Un buchet de flori va rog!