Fasolea se lasa la inmuiat, minim 12 ore, in apa rece, cel mai bine peste noapte.
Aruncam apa in care a stat si o punem la fiert, in apa rece, curata.
Intr-o alta oala, incalzim apa ca sa o avem fierbinte. Cand fasolea incepe sa fiarba, mai lasam cateva minute si schimbam apa. Repetam inca de doua ori. In ultima apa adaugam si radacinoasele curatate si spalate, dar si dafinul, o ceapa si putina sare.
Lasam sa fiarba la foc mic pana cand se crapa bobul.
Scoatem legumele, scurgem bine fasolea si o transferam intr-un castron mare. Pasam cu blenderul pana ajunge la consistenta dorita( mie nu-mi place sa fie chiar pasta). Adaugam sare si piper dupa gust, dar si ulei si omogenizam bine; incorporam si usturoiul pisat.
Intr-o tigaie, incingem cateva linguri ulei si calim ceapa, taiata in prealabil, pestisori. Cand aceasta devine translucida, adaugam pasta de tomate, amestecam, apoi, lasam sa se racoreasca.
Repartizam fasolea in castronase, punem peste ea ceapa calita si...sa aveti pofta! :)
Servim imediat sau, cel mai indicat, dupa ce a stat cateva ore la rece.
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaEste o mancare atat de buna si consistenta. M-am gandit bine inainte sa fac aceasta reteta de post, mancare de ciuperci cu...
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boiaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii