Fasole batuta

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Fasole batuta

Ingrediente

  • •1kg fasole uscata
  • •5-6 cepe mari
  • •1 capatana zdravana de usturoi sau chiar mai mult, dupa gustul fiecaruia
  • •pasta de tomate
  • •cate o radacina de pastarnac, telina, morcov, 2 foi dafin
  • •sare, piper, ulei

Mod de preparare


Fasolea se lasa la inmuiat, minim 12 ore, in apa rece, cel mai bine peste noapte.
Aruncam apa in care a stat si o punem la fiert, in apa rece, curata.
Intr-o alta oala, incalzim apa ca sa o avem fierbinte. Cand fasolea incepe sa fiarba, mai lasam cateva minute si schimbam apa. Repetam inca de doua ori. In ultima apa adaugam si radacinoasele curatate si spalate, dar si dafinul, o ceapa si putina sare.
Lasam sa fiarba la foc mic pana cand se crapa bobul.
Scoatem legumele, scurgem bine fasolea si o transferam intr-un castron mare. Pasam cu blenderul pana ajunge la consistenta dorita( mie nu-mi place sa fie chiar pasta). Adaugam sare si piper dupa gust, dar si ulei si omogenizam bine; incorporam si usturoiul pisat.
Intr-o tigaie, incingem cateva linguri ulei si calim ceapa, taiata in prealabil, pestisori. Cand aceasta devine translucida, adaugam pasta de tomate, amestecam, apoi, lasam sa se racoreasca.
Repartizam fasolea in castronase, punem peste ea ceapa calita si...sa aveti pofta! :)
Servim imediat sau, cel mai indicat, dupa ce a stat cateva ore la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.