Fasolea se lasa la inmuiat, minim 12 ore, in apa rece, cel mai bine peste noapte.
Aruncam apa in care a stat si o punem la fiert, in apa rece, curata.
Intr-o alta oala, incalzim apa ca sa o avem fierbinte. Cand fasolea incepe sa fiarba, mai lasam cateva minute si schimbam apa. Repetam inca de doua ori. In ultima apa adaugam si radacinoasele curatate si spalate, dar si dafinul, o ceapa si putina sare.
Lasam sa fiarba la foc mic pana cand se crapa bobul.
Scoatem legumele, scurgem bine fasolea si o transferam intr-un castron mare. Pasam cu blenderul pana ajunge la consistenta dorita( mie nu-mi place sa fie chiar pasta). Adaugam sare si piper dupa gust, dar si ulei si omogenizam bine; incorporam si usturoiul pisat.
Intr-o tigaie, incingem cateva linguri ulei si calim ceapa, taiata in prealabil, pestisori. Cand aceasta devine translucida, adaugam pasta de tomate, amestecam, apoi, lasam sa se racoreasca.
Repartizam fasolea in castronase, punem peste ea ceapa calita si...sa aveti pofta! :)
Servim imediat sau, cel mai indicat, dupa ce a stat cateva ore la rece.
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii