Ingrediente
● 1 kg maruntaie de miel, ied sau pui - in functie de preferinte |
● 3 cepe uscate |
● 4+2 oua crude |
● 4 oua fierte |
● 150 gr untura |
● 5 legaturi marar verde |
● 5 legaturi patrunjel verde |
● 3 legaturi ceapa verde |
● 3 legaturi usturoi verde |
● sare |
● piper macinat |
● 10 boabe de piper |
● 2 frunze de dafin |
● 10 foi de clatita - subtirele si nerumenite |
● 100 gr cascaval |
● 1 lingura boabe de mustar |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
2h
Maruntaiele se taie bucati, se spala, se oparesc apoi se pun la fiert in apa cu sare, frunzele de dafin si boabele de piper. Dupa ce au fiert, se lasa sa se raceasca apoi se trec prin masina de tocat sau se toaca cu cutitul (mie imi place mai mult sa le toc cu cutitul).
Ceapa si usturoiul, se toaca marunt si se calesc in untura (se poate si ulei, dar gustul nu mai este acelasi). Se adauga si maruntaiele tocate si se mai calesc impreuna cateva minute, pe foc iute, amestecand intruna ca sa nu se prinda de cratita. Se potriveste de sare si piper.
Se ia de pe foc si se lasa sa se mai racoreasca putin. Se adauga 4 oua batute cu putina sare, verdeata (bine spalata) si tocata marunt.
Ungeti o forma (ca aceea pentru cozonac sau rotunda) cu untura apoi presarati cu boabele de mustar. Imbracati forma cu clatite, avand grija sa acoperiti toata suprafata tavii (pastrati doua foi de clatita pentru deasupra). Asezati jumatate din compozitie in tava si presati usor. Puneti deasupra ouale fierte si curatate de coaja, in sir, de-a lungul tavii. Puneti restul de compozitie, apoi asezati ultimele clatite deasupra. Turnati 2 oua batute cu putina sare si presarati cu cascaval ras si putin marar verde tocat.
Dati la cuptor, sa se coaca timp de 30 de minute. La final trebuie sa aiba un aspect rumenit. Lasati sa se raceasca in tava in care ati copt, apoi rasturnati drobul pe un platou.
Se serveste rece, taiat felii de aprox. 1 cm grosime, cu ridichii de luna, cu ceapa verde sau cu mustar.
Se pastreaza la frigider, invelit in folie alimentara (transparenta) si ca sa-si pastreze prospetimea dar si ca sa protejeze celelalte preparate din frigider de mirosul drobului.
Spor la lucru si pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Drob in Foi de Clatite" nu uita sa ii faci un review.
Ceapa si usturoiul, se toaca marunt si se calesc in untura (se poate si ulei, dar gustul nu mai este acelasi). Se adauga si maruntaiele tocate si se mai calesc impreuna cateva minute, pe foc iute, amestecand intruna ca sa nu se prinda de cratita. Se potriveste de sare si piper.
Se ia de pe foc si se lasa sa se mai racoreasca putin. Se adauga 4 oua batute cu putina sare, verdeata (bine spalata) si tocata marunt.
Ungeti o forma (ca aceea pentru cozonac sau rotunda) cu untura apoi presarati cu boabele de mustar. Imbracati forma cu clatite, avand grija sa acoperiti toata suprafata tavii (pastrati doua foi de clatita pentru deasupra). Asezati jumatate din compozitie in tava si presati usor. Puneti deasupra ouale fierte si curatate de coaja, in sir, de-a lungul tavii. Puneti restul de compozitie, apoi asezati ultimele clatite deasupra. Turnati 2 oua batute cu putina sare si presarati cu cascaval ras si putin marar verde tocat.
Dati la cuptor, sa se coaca timp de 30 de minute. La final trebuie sa aiba un aspect rumenit. Lasati sa se raceasca in tava in care ati copt, apoi rasturnati drobul pe un platou.
Se serveste rece, taiat felii de aprox. 1 cm grosime, cu ridichii de luna, cu ceapa verde sau cu mustar.
Se pastreaza la frigider, invelit in folie alimentara (transparenta) si ca sa-si pastreze prospetimea dar si ca sa protejeze celelalte preparate din frigider de mirosul drobului.
Spor la lucru si pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Drob in Foi de Clatite" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 14.03.2010 15:31:46
super idee.am sa incerc sigur de paste.....multumesc!!