Drob in Foi de Clatite

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Drob in Foi de Clatite

Ingrediente

  • 1 kg maruntaie de miel, ied sau pui - in functie de preferinte
  • 3 cepe uscate
  • 4+2 oua crude
  • 4 oua fierte
  • 150 gr untura
  • 5 legaturi marar verde
  • 5 legaturi patrunjel verde
  • 3 legaturi ceapa verde
  • 3 legaturi usturoi verde
  • sare
  • piper macinat
  • 10 boabe de piper
  • 2 frunze de dafin
  • 10 foi de clatita - subtirele si nerumenite
  • 100 gr cascaval
  • 1 lingura boabe de mustar

Mod de preparare

Maruntaiele se taie bucati, se spala, se oparesc apoi se pun la fiert in apa cu sare, frunzele de dafin si boabele de piper. Dupa ce au fiert, se lasa sa se raceasca apoi se trec prin masina de tocat sau se toaca cu cutitul (mie imi place mai mult sa le toc cu cutitul).

Ceapa si usturoiul, se toaca marunt si se calesc in untura (se poate si ulei, dar gustul nu mai este acelasi). Se adauga si maruntaiele tocate si se mai calesc impreuna cateva minute, pe foc iute, amestecand intruna ca sa nu se prinda de cratita. Se potriveste de sare si piper.

Se ia de pe foc si se lasa sa se mai racoreasca putin. Se adauga 4 oua batute cu putina sare, verdeata (bine spalata) si tocata marunt.

Ungeti o forma (ca aceea pentru cozonac sau rotunda) cu untura apoi presarati cu boabele de mustar. Imbracati forma cu clatite, avand grija sa acoperiti toata suprafata tavii (pastrati doua foi de clatita pentru deasupra). Asezati jumatate din compozitie in tava si presati usor. Puneti deasupra ouale fierte si curatate de coaja, in sir, de-a lungul tavii. Puneti restul de compozitie, apoi asezati ultimele clatite deasupra. Turnati 2 oua batute cu putina sare si presarati cu cascaval ras si putin marar verde tocat.

Dati la cuptor, sa se coaca timp de 30 de minute. La final trebuie sa aiba un aspect rumenit. Lasati sa se raceasca in tava in care ati copt, apoi rasturnati drobul pe un platou.


Se serveste rece, taiat felii de aprox. 1 cm grosime, cu ridichii de luna, cu ceapa verde sau cu mustar.

Se pastreaza la frigider, invelit in folie alimentara (transparenta) si ca sa-si pastreze prospetimea dar si ca sa protejeze celelalte preparate din frigider de mirosul drobului.

Spor la lucru si pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
4
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
Savarine cu frisca
5
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca