Drob in Foi de Clatite

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Drob in Foi de Clatite

Ingrediente

  • 1 kg maruntaie de miel, ied sau pui - in functie de preferinte
  • 3 cepe uscate
  • 4+2 oua crude
  • 4 oua fierte
  • 150 gr untura
  • 5 legaturi marar verde
  • 5 legaturi patrunjel verde
  • 3 legaturi ceapa verde
  • 3 legaturi usturoi verde
  • sare
  • piper macinat
  • 10 boabe de piper
  • 2 frunze de dafin
  • 10 foi de clatita - subtirele si nerumenite
  • 100 gr cascaval
  • 1 lingura boabe de mustar

Mod de preparare

Maruntaiele se taie bucati, se spala, se oparesc apoi se pun la fiert in apa cu sare, frunzele de dafin si boabele de piper. Dupa ce au fiert, se lasa sa se raceasca apoi se trec prin masina de tocat sau se toaca cu cutitul (mie imi place mai mult sa le toc cu cutitul).

Ceapa si usturoiul, se toaca marunt si se calesc in untura (se poate si ulei, dar gustul nu mai este acelasi). Se adauga si maruntaiele tocate si se mai calesc impreuna cateva minute, pe foc iute, amestecand intruna ca sa nu se prinda de cratita. Se potriveste de sare si piper.

Se ia de pe foc si se lasa sa se mai racoreasca putin. Se adauga 4 oua batute cu putina sare, verdeata (bine spalata) si tocata marunt.

Ungeti o forma (ca aceea pentru cozonac sau rotunda) cu untura apoi presarati cu boabele de mustar. Imbracati forma cu clatite, avand grija sa acoperiti toata suprafata tavii (pastrati doua foi de clatita pentru deasupra). Asezati jumatate din compozitie in tava si presati usor. Puneti deasupra ouale fierte si curatate de coaja, in sir, de-a lungul tavii. Puneti restul de compozitie, apoi asezati ultimele clatite deasupra. Turnati 2 oua batute cu putina sare si presarati cu cascaval ras si putin marar verde tocat.

Dati la cuptor, sa se coaca timp de 30 de minute. La final trebuie sa aiba un aspect rumenit. Lasati sa se raceasca in tava in care ati copt, apoi rasturnati drobul pe un platou.


Se serveste rece, taiat felii de aprox. 1 cm grosime, cu ridichii de luna, cu ceapa verde sau cu mustar.

Se pastreaza la frigider, invelit in folie alimentara (transparenta) si ca sa-si pastreze prospetimea dar si ca sa protejeze celelalte preparate din frigider de mirosul drobului.

Spor la lucru si pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura la pahar

Prajitura la pahar

Prajitura la pahar
Salata de cruditati cu maioneza

Salata de cruditati cu maioneza

Salata de cruditati cu maioneza
Ciorba de pui (cu taietei de casa)

Ciorba de pui (cu taietei de casa)

Ciorba de pui (cu taietei de casa)
Cele mai apreciate rețete
Mujdei de Usturoi cu Rosii si Verdeata
2
Sosuri

Mujdei de Usturoi cu Rosii si Verdeata

Mujdei de Usturoi cu Rosii si Verdeata
Supa de curcan cu galuste
3
Lasagne
4
Paste

Lasagne

Lasagne
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Spirale cu pesto
Bucataras.RO

Spirale cu pesto

Nimic mai simplu decat aceste spirale umplute cu sos. Am facut sosul in toamna si mi-au mai ramas 2 borcanele. Imi place cand...

Spirale cu pesto
Prajitura Tosca
Culinar.RO

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Chec cu afine si merisoare
Gustos.RO

Chec cu afine si merisoare

Chec cu afine si merisoare