Drob din Ficat (ficatei) de Pui

Complexitate
redusa
Drob din Ficat (ficatei) de Pui

Ingrediente

  • 800 gr ficatei de pui
  • 4 oua crude
  • 2 oua fierte tari
  • 1 legatura de ceapa verde si una de usturoi verde sau in lipsa lui 2 catei de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel verde tocat si una de marar sau in lipsa ei eu am pus 2 linguri cu marar uscat tocat
  • sare
  • piper
  • prapure daca avem sau daca nu ulei sau unt pentru unsa tava
  • pesmet sau hirtie de copt depinde ce alegem

Mod de preparare

- punem la fiert ficateii in apa cu sare 15 minute
- ii scurgem si ii lasam la racit
- curatam de coaja cele 2 oua fierte tari

- tocam marunt ceapa verde si usturoiul sau strivim cateii de usturoi daca nu avem usturoi verde
- tocam marunt cu cutitul sau radem pe razatoarea mare ficateii de pui, adaugam ceaopa si usturoiul, verdeata tocata si cele 4 oua batute usor cu furculita, sare si piper. Amestecam cu mina.

- ungem tava si preseram pesmet sau punem praporul sau hirtia de copt, cum hotariti si varsam jumatate din compozitie, asezam cele 2 oua fierte tari in lungime /culcate si acoperim cu restul de compozitie.
- introducem tava (24*10*6 cm) la cuptor, in cuptorul gata incalzit la 190-200°c pina cind se rumeneste cca 30 minute

Nu trebuie sa se coaca prea mult caci devine sfarimicios, se taie rece

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc