Drob de vinete

Complexitate
redusa
Drob de vinete

Ingrediente

  • 3 vinete mai mici
  • 2 cepe taiate marunt
  • 2 ardei grasi taiati cuburi
  • 3 oua
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri pesmet
  • 2 linguri faina
  • un varf de cutit praf de copt
  • marar, patrunjel , sare,piper

Mod de preparare

Curatam vinetele, le taiem cubulete si le punem la fiert in apa cu sare, pentru 20min. Le scurgem apoi bine, intr-o strecuratoare.
Intr-o tigaie, calim ceapa si ardeiul 3-4min. Dam deoparte, si lasam sa se raceasca putin.

Batem spuma ouale cu putina sare.Oprim putin din ele pentru uns drobul pe deasupra.

Intr-un vas punem vinetele (scurse bine), ceapa si ardeii caliti, verdeata taiata marunt, pesmetul, faina amestecata cu praful de copt, ouale, sare piper. Omogenizam bine.

Intr-o forma de cozonac(sau alt vas care merge la cuptor), punem hartie de copt si turnam compozitia de drob.
Ungem cu oul oprit, si dam la cuptor 45min. la foc potrivit.
Se lasa sa se raceasca bine, si apoi se portioneaza dupa dorinta.


Este un aperitiv cu un gust foarte bun, care va incanta pe oricine !!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici