Drob de pui in foietaj

Portii
16
Timp pregatire
100 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Drob de pui in foietaj

Ingrediente

  • 1 kg ficat de pui
  • 2 piepti de pui dezosati
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 1 legatura de usturoi verde
  • 2 legaturi de marar
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1 ardei gras rosu
  • 1-2 cepe uscate
  • 5 oua crude
  • 6 oua fierte tari
  • 2 foi aluat foietaj
  • 1 galbenus pentru uns foile de aluat
  • seminte de susan
  • ulei pentru calit
  • unt si faina pentru tapetat tava
  • boia dulce(cine doreste poate folosi iute)
  • sare,piper

Mod de preparare

Spalam pieptii de pui, ii taiem cubulete si ii punem la fiert, in apa cu sare. Lasam la fiert circa 15 -20 min, timp in care indepartam spuma care se formeaza.
Separat, spalam si curatam ficateii si ii punem si pe ei in alt vas la fiert. Lasam la fiert circa 10-15 min, timp in care indepartam spuma care se formeaza.
Scoatem intr-o strecuratoare, atat carnea de pui cat si ficateii si lasam sa se racoreasca putin, apoi dam totul fie prin masina de tocat, fie prin robotul de bucatarie.
Intre timp, curatam ceapa uscata, o taiem marunt si o calim in putin ulei. Spalam ardeiul gras, indepartam cotorul, curatam de seminte, taiem cubulete si adaugam peste ceapa uscata si lasam la calit 4-5 min, pana cand ardeiul se inmoaie putin.
Firele de ceapa verde si usturoi verde le spalam, le curatam. La fel procedam si cu verdeata (mararul si patrunjelul). Trecem totul prin masina de tocat sau prin robot.
Urmeaza sa facem amestecul pentru drob: peste carnea tocata, adaugam ceapa si ardeiul calite impreuna cu uleiul in care acestea au fost calite si apoi verziturile tocate (ceapa, usturoi, marar, patrunjel). Amestecam bine aceasta compozitie, apoi adaugam boia, sare, piper si maggi secretul gustului gaina. Adaugam si ouale crude (le putem adauga direct sau mai intai, le batem bine intr-un castron) si amestecam iarasi. Numarul de oua folosite depinde de marimea acestora. In final, trebuie sa obtinem un amestec omogen.
Urmeaza operatia de asamblare a drobului: repartizarea amestecului se face in tavi de chec sau in orice alt vas, fiecare ce prefera. Fiecare vas se unge cu unt si se tapeteaza cu faina. Se "imbraca" apoi cu foaia de aluat, astfel incat acesta sa cada si pe peretii exteriori ai formei de chec.

Punem in fiecare forma compozitie de drob, pana la jumatatea formei, iar deasupra asezam cate 3 oua fierte tari pe lungime. Acoperim apoi cu inca un strat de amestec de drob si apoi "imbracam " cu foaia de aluat.

Imi mai ramasese putin aluat si mi-a venit ideea de a imbunatati putin aspectul drobului, taind cerculete si lipindu-le pe foaia de aluat. Ungem cu galbenus, presaram cu susan si dam la cuptor. Lasam circa 30-40 min, la cuptor (depinde de fiecare cuptor in parte timpul de coacere).

Cand este bine facut si frumos rumenit, il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca in forma si apoi il scoatem si il taiem felii.

Imi place tare mult sa-l servesc alaturi de ceapa verde si ridichii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Cappuccino
1
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
3
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Gem de gutui cu ghimbir
Culinar.RO

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia