Spalam pieptii de pui, ii taiem cubulete si ii punem la fiert, in apa cu sare. Lasam la fiert circa 15 -20 min, timp in care indepartam spuma care se formeaza.
Separat, spalam si curatam ficateii si ii punem si pe ei in alt vas la fiert. Lasam la fiert circa 10-15 min, timp in care indepartam spuma care se formeaza.
Scoatem intr-o strecuratoare, atat carnea de pui cat si ficateii si lasam sa se racoreasca putin, apoi dam totul fie prin masina de tocat, fie prin robotul de bucatarie.
Intre timp, curatam ceapa uscata, o taiem marunt si o calim in putin ulei. Spalam ardeiul gras, indepartam cotorul, curatam de seminte, taiem cubulete si adaugam peste ceapa uscata si lasam la calit 4-5 min, pana cand ardeiul se inmoaie putin.
Firele de ceapa verde si usturoi verde le spalam, le curatam. La fel procedam si cu verdeata (mararul si patrunjelul). Trecem totul prin masina de tocat sau prin robot.
Urmeaza sa facem amestecul pentru drob: peste carnea tocata, adaugam ceapa si ardeiul calite impreuna cu uleiul in care acestea au fost calite si apoi verziturile tocate (ceapa, usturoi, marar, patrunjel). Amestecam bine aceasta compozitie, apoi adaugam boia, sare, piper si maggi secretul gustului gaina. Adaugam si ouale crude (le putem adauga direct sau mai intai, le batem bine intr-un castron) si amestecam iarasi. Numarul de oua folosite depinde de marimea acestora. In final, trebuie sa obtinem un amestec omogen.
Urmeaza operatia de asamblare a drobului: repartizarea amestecului se face in tavi de chec sau in orice alt vas, fiecare ce prefera. Fiecare vas se unge cu unt si se tapeteaza cu faina. Se "imbraca" apoi cu foaia de aluat, astfel incat acesta sa cada si pe peretii exteriori ai formei de chec.
Punem in fiecare forma compozitie de drob, pana la jumatatea formei, iar deasupra asezam cate 3 oua fierte tari pe lungime. Acoperim apoi cu inca un strat de amestec de drob si apoi "imbracam " cu foaia de aluat.
Imi mai ramasese putin aluat si mi-a venit ideea de a imbunatati putin aspectul drobului, taind cerculete si lipindu-le pe foaia de aluat. Ungem cu galbenus, presaram cu susan si dam la cuptor. Lasam circa 30-40 min, la cuptor (depinde de fiecare cuptor in parte timpul de coacere).
Cand este bine facut si frumos rumenit, il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca in forma si apoi il scoatem si il taiem felii.
Imi place tare mult sa-l servesc alaturi de ceapa verde si ridichii.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaAceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicatePrajitura rasturnata cu prune este reteta bunicii, cu parfum de vara, de tara, de bun si simplu. Este o reteta de prajitura...
Prajitura rasturnata cu prune (Reteta Video)Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii