Drob de pui in aluat de foietaj

Portii
1
Timp pregatire
150 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
ridicata
Drob de pui in aluat de foietaj

Ingrediente

  • 800 g pipote si inimi
  • 250 g ficat de pui
  • 500 g carne tocata de pui
  • 1 ceapa alba medie
  • 100 ml ulei
  • 2 lgt pasta de ardei
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura ceapa verde
  • 6 oua crude
  • sare, piper
  • 6 oua fierte
  • 1 foaie aluat foietaj
  • un ou pt uns
  • seminte de susan

Mod de preparare

Pipotele si inimile se curata bine si se spala. Se pun la fiert in apa cu putina sare. Ficatul se spala bine si se pune la fiert separat. Dupa ce au fiert se lasa la racit. Este de preferat ca aceasta operatiune sa se faca de cu seara. Cand s-au racit se dau prin masina de tocat.
Ceapa alba se curata si se taie marunt. Se pune la calit in ulei cu un praf de sare. Se adauga si carnea tocata si se lasa impreuna la calit pana ce carnea se albeste. Se pune pasta de ardei, se mai amesteca putin si se lasa la racit.
Intr-un vas incapator se pun pipotele, inimile, ficatul, carnea, ceapa verde si patrunjelul taiate marunt. Se pun cele 6 oua. Se amesteca cu mana sa se omogenizeze bine, adaugand sare si piper cat este necesar si dupa gustul fiecaruia.
Se ia foaia de aluat de foietaj (dupa ce s-a lasat la dezghetat la temperatura camerei) si se intinde pe masa infainata putin sau chiar direct pe foaia de copt, cu ajutorul unui sucitor. Cu grija se ia aluatul si se asaza intr-o tava de chec astfel incat sa atarne putin si peste marginile tavii in lungime. Se pune un strat de umplutura dupa care se aseaza cele 6 oua fierte unul langa celalalt in sir indian. Se acopera cu alt strat de umplutura, apasand bine, apoi se iau marginile aluatului si se acopera umplutura. Se bate oul cu putina sare, se unge aluatul si se presara seminte de susan.
Se da tava la cuptor pentru aproximativ 2 ore iar spre sfarsit se mareste putin temperatura pentru a se rumeni frumos aluatul deasupra.
Este foarte bun atat rece, cat si caldut.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Flan cu Lapte Condensat Indulcit

Flan cu Lapte Condensat Indulcit

Flan cu Lapte Condensat Indulcit
Placinte cu spanac si branza

Placinte cu spanac si branza

Placinte cu spanac si branza
Tagliatelle cu Pleurotus, Sparanghel si Pesto din Leurda

Tagliatelle cu Pleurotus, Sparanghel si Pesto din Leurda

Tagliatelle cu Pleurotus, Sparanghel si Pesto din Leurda
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Georgiana
3
Dulciuri

Prajitura Georgiana

Prajitura Georgiana
Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry
5
Aperitive

Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry

Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry
Parteneri
Turta miresei sau Colacul miresei
Bucataras.RO

Turta miresei sau Colacul miresei

Tradiții și obiceiuri identificate și promovate în cadrul campaniei de comunicare online ”Cultura și tainele...

Turta miresei sau Colacul miresei
Placinta cu mere
Culinar.RO

Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...

Placinta cu mere
Placinta cu branza proaspata de vaci
Gustos.RO

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci