Drob Briosa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Drob Briosa

Ingrediente

  • 300 g rinichi porc
  • 300 g ficat porc
  • 500 g pulpa porc
  • 6 oua
  • 2 morcovi
  • 5 fire ceapa verde
  • 5 buchetele broccoli
  • 1 leg patrunjel verde
  • 100 ml lapte
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Morcovii si 2 oua se fierb, dupa racirea lor morcovii se taie cubulete, iar ouale fierte tari se taie felii.
Buchetelele de broccoli se fierb in apa cu sare, 10 minute, apoi se racesc. Carnea de porc se toaca si se caleste 15 minute, apoi i se adauga ceapa verde taiata nu prea marunt si se calesc impreuna 5 minute.

Ficatul si rinichiul se fierb bine (50-60 min) , in timpul fierberii se ia spuma de cateva ori. Dupa ce au fiert, se racesc si se toaca. Intr-o craticioara (pe foc mic) punem tocatura de ficat si rinichi, laptele, sare si piper macinat. Lasam pe foc in jur de 10 minute, cat absoarbe tocatura laptele.

Intr-un vas mai mare adaugam carnea tocata calita cu ceapa, tocatura de ficat si rinichi, morcovul cubulete, 4 galbenusuri, sare si piper (daca e cazul), patrunjelul tocat marunt. Amestecam lejer, apoi adaugam si 4 albusuri batute spuma si buchetelele de broccoli desfacute in fasii.

Formele de briose se ung cu ulei si se pudreaza usor cu faina. Fiecare cuib de briosa se umple cu tocatura de drob, iar deasupra fiecarei briose asezam cate o felie de ou fiert.
Se coc 20 de minute la cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.