Drob Briosa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Drob Briosa

Ingrediente

  • 300 g rinichi porc
  • 300 g ficat porc
  • 500 g pulpa porc
  • 6 oua
  • 2 morcovi
  • 5 fire ceapa verde
  • 5 buchetele broccoli
  • 1 leg patrunjel verde
  • 100 ml lapte
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Morcovii si 2 oua se fierb, dupa racirea lor morcovii se taie cubulete, iar ouale fierte tari se taie felii.
Buchetelele de broccoli se fierb in apa cu sare, 10 minute, apoi se racesc. Carnea de porc se toaca si se caleste 15 minute, apoi i se adauga ceapa verde taiata nu prea marunt si se calesc impreuna 5 minute.

Ficatul si rinichiul se fierb bine (50-60 min) , in timpul fierberii se ia spuma de cateva ori. Dupa ce au fiert, se racesc si se toaca. Intr-o craticioara (pe foc mic) punem tocatura de ficat si rinichi, laptele, sare si piper macinat. Lasam pe foc in jur de 10 minute, cat absoarbe tocatura laptele.

Intr-un vas mai mare adaugam carnea tocata calita cu ceapa, tocatura de ficat si rinichi, morcovul cubulete, 4 galbenusuri, sare si piper (daca e cazul), patrunjelul tocat marunt. Amestecam lejer, apoi adaugam si 4 albusuri batute spuma si buchetelele de broccoli desfacute in fasii.

Formele de briose se ung cu ulei si se pudreaza usor cu faina. Fiecare cuib de briosa se umple cu tocatura de drob, iar deasupra fiecarei briose asezam cate o felie de ou fiert.
Se coc 20 de minute la cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie