Spalam, dovleceii si ii taiem cuburi potrivite.
Ii punem intr-o sita, ii presaram cu sare si ii lasam la scurs circa 30 de minute, apoi ii stergem cu un servetel de bucatarie.
Ceapa verde o curatam si o taiem rondele.
Casul il taiem bucatele mici, iar cascavalul il dam pe razatoarea mica.
Mararul verde il spalam, indepartam cozile si il tocam marunt.
Intr-un bol punem bucatile de dovlecel, casul, ceapa verde si le amestecam.
Adaugam cam jumatate din cantitatea de cascaval, mararul tocat, sare si piper.
Batem spuma ouale, le turnam deasupra si amestecam intreaga compozitie.
Ungem doua vase de ceramica cu ulei (sau un vas mai mare), turnam cate jumatate din compozitie in fiecare vas.
Presaram restul de cascaval ras deasupra, putin rozmarin si asezam cateva felii de kapia.
Incingem cuptorul, introducem vasele si le lasam pana dovleceii prind o crusta aurie deasupra.
Ii scoatem cand sunt gata si se servesc calzi. Pofta buna!
Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională....
Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională româneascăO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii