Cosulete cu branza si oua cu maioneza

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Cosulete cu branza si oua cu maioneza

Ingrediente

  • Pentru ouale umplute:
  • 5 oua mari fierte + 1 ou crud;
  • 2 lingurite de mustar;
  • maioneza;
  • sare, piper colorat;
  • putin ulei pentru uns foile;
  • un varf de lingurita cu zeama de lamaie sau otet;
  • Pentru decor: cateva masline taiate
  • Pentru cosulete:
  • 2-3 foi de foietaj tip foi;
  • 1 ceapa rosie;
  • 150 g branza rasa;
  • 1 lingura unt;
  • 1 varf de lingurita de sare;
  • Putin ulei;
  • Optional: 1 lingurita de iaurt
  • Pentru decor: cateva felii de castravete si un ardei gras rosu

Mod de preparare

Am scris pe blogul meu despre cum puteti face cosulete de primavara cu ceapa verde. Azi va voi propune cosulete cu ceapa rosie si oua umplute cu maioneza.

Imi place sa pregatesc acest mic dejun. Pentru cosulete folosesc ceapa rosie, care ii confera acea nuanta roz, specifica pomilor infloriti. De asemenea, le decorez cu legume cat mai colorate.

Pentru cosulete:
Se preincalzeste cuptorul.

Foile de foietaj se taie in patrate si se ung cu putin ulei, se impaturesc si se asaza intr-o tava cu forme de briose in care am pus si hartie de copt. Se dau la cuptor, la foc potrivit, pana se rumenesc.

Intre timp, se rade branza intr-un castron si se amesteca bine cu untul, iaurtul, ceapa tocata marunt si putina sare. De la ceapa rosie, crema va capata o nuanta frumoasa de roz.

Cand cosuletele devin aurii pe margini, se scot din cuptor, se lasa la racit, apoi se vor umple cu crema de branza. Le-am decorat cu felii de castravete si ardei gras rosu.

Pentru ouale umplute:
Se pun la fiert ouale si din momentul in care incep sa fiarba, se lasa 10 minute.

Pregatim maioneza: se amesteca intr-un vas galbenusul de la un ou crud, galbenusul de la un ou fiert cu putina sare, zeama de lamaie. Se toarna incet ulei amestecand continuu. Este gata cand se obtine o maioneza cremoasa si fina. Albusul ramas de la oul fiert il vom folosi alaturi de celelalte pentru umplut.

Ouale fierte se taie in jumatati si se scobesc de galbenus intr-un castronel.
Galbenusurile se freaca cu sare, piper, 2 lingurite pline cu mustar si 2 lingurite de maioneza. Cu aceasta compozitie umplem albusurile si le asezam frumos pe un platou.

Sosul il facem din: 2 lingurite de maioneza, un varf de lingurita de otet si il subtiem cu putin apa. Amestecand foarte bine cu un mini blender de mana, a devenit spumos. Turnam sosul peste oua si se decoreaza cu masline taiate.


Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Tartiflette- specialitate Savoyarda
2
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
3
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.