Cosulete cu branza si oua cu maioneza

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Cosulete cu branza si oua cu maioneza

Ingrediente

  • Pentru ouale umplute:
  • 5 oua mari fierte + 1 ou crud;
  • 2 lingurite de mustar;
  • maioneza;
  • sare, piper colorat;
  • putin ulei pentru uns foile;
  • un varf de lingurita cu zeama de lamaie sau otet;
  • Pentru decor: cateva masline taiate
  • Pentru cosulete:
  • 2-3 foi de foietaj tip foi;
  • 1 ceapa rosie;
  • 150 g branza rasa;
  • 1 lingura unt;
  • 1 varf de lingurita de sare;
  • Putin ulei;
  • Optional: 1 lingurita de iaurt
  • Pentru decor: cateva felii de castravete si un ardei gras rosu

Mod de preparare

Am scris pe blogul meu despre cum puteti face cosulete de primavara cu ceapa verde. Azi va voi propune cosulete cu ceapa rosie si oua umplute cu maioneza.

Imi place sa pregatesc acest mic dejun. Pentru cosulete folosesc ceapa rosie, care ii confera acea nuanta roz, specifica pomilor infloriti. De asemenea, le decorez cu legume cat mai colorate.

Pentru cosulete:
Se preincalzeste cuptorul.

Foile de foietaj se taie in patrate si se ung cu putin ulei, se impaturesc si se asaza intr-o tava cu forme de briose in care am pus si hartie de copt. Se dau la cuptor, la foc potrivit, pana se rumenesc.

Intre timp, se rade branza intr-un castron si se amesteca bine cu untul, iaurtul, ceapa tocata marunt si putina sare. De la ceapa rosie, crema va capata o nuanta frumoasa de roz.

Cand cosuletele devin aurii pe margini, se scot din cuptor, se lasa la racit, apoi se vor umple cu crema de branza. Le-am decorat cu felii de castravete si ardei gras rosu.

Pentru ouale umplute:
Se pun la fiert ouale si din momentul in care incep sa fiarba, se lasa 10 minute.

Pregatim maioneza: se amesteca intr-un vas galbenusul de la un ou crud, galbenusul de la un ou fiert cu putina sare, zeama de lamaie. Se toarna incet ulei amestecand continuu. Este gata cand se obtine o maioneza cremoasa si fina. Albusul ramas de la oul fiert il vom folosi alaturi de celelalte pentru umplut.

Ouale fierte se taie in jumatati si se scobesc de galbenus intr-un castronel.
Galbenusurile se freaca cu sare, piper, 2 lingurite pline cu mustar si 2 lingurite de maioneza. Cu aceasta compozitie umplem albusurile si le asezam frumos pe un platou.

Sosul il facem din: 2 lingurite de maioneza, un varf de lingurita de otet si il subtiem cu putin apa. Amestecand foarte bine cu un mini blender de mana, a devenit spumos. Turnam sosul peste oua si se decoreaza cu masline taiate.


Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Zacusca de fasole alba boabe
4
Conserve, muraturi

Zacusca de fasole alba boabe

Zacusca de fasole alba boabe
Negresa (III)
5
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie