Cosulete cu branza si oua cu maioneza

Postat pe: 17-04-2016
(0)

Ingrediente

Pentru ouale umplute:
5 oua mari fierte + 1 ou crud
2 lingurite de mustar
maioneza
sare, piper colorat
putin ulei pentru uns foile
un varf de lingurita cu zeama de lamaie sau otet
Pentru decor: cateva masline taiate
Pentru cosulete:
2-3 foi de foietaj tip foi
1 ceapa rosie
150 g branza rasa
1 lingura unt
1 varf de lingurita de sare
Putin ulei
Optional: 1 lingurita de iaurt
Pentru decor: cateva felii de castravete si un ardei gras rosu

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

50min
Am scris pe blogul meu despre cum puteti face cosulete de primavara cu ceapa verde. Azi va voi propune cosulete cu ceapa rosie si oua umplute cu maioneza.

Imi place sa pregatesc acest mic dejun. Pentru cosulete folosesc ceapa rosie, care ii confera acea nuanta roz, specifica pomilor infloriti. De asemenea, le decorez cu legume cat mai colorate.

Pentru cosulete:
Se preincalzeste cuptorul.

Foile de foietaj se taie in patrate si se ung cu putin ulei, se impaturesc si se asaza intr-o tava cu forme de briose in care am pus si hartie de copt. Se dau la cuptor, la foc potrivit, pana se rumenesc.

Intre timp, se rade branza intr-un castron si se amesteca bine cu untul, iaurtul, ceapa tocata marunt si putina sare. De la ceapa rosie, crema va capata o nuanta frumoasa de roz.

Cand cosuletele devin aurii pe margini, se scot din cuptor, se lasa la racit, apoi se vor umple cu crema de branza. Le-am decorat cu felii de castravete si ardei gras rosu.

Pentru ouale umplute:
Se pun la fiert ouale si din momentul in care incep sa fiarba, se lasa 10 minute.

Pregatim maioneza: se amesteca intr-un vas galbenusul de la un ou crud, galbenusul de la un ou fiert cu putina sare, zeama de lamaie. Se toarna incet ulei amestecand continuu. Este gata cand se obtine o maioneza cremoasa si fina. Albusul ramas de la oul fiert il vom folosi alaturi de celelalte pentru umplut.

Ouale fierte se taie in jumatati si se scobesc de galbenus intr-un castronel.
Galbenusurile se freaca cu sare, piper, 2 lingurite pline cu mustar si 2 lingurite de maioneza. Cu aceasta compozitie umplem albusurile si le asezam frumos pe un platou.

Sosul il facem din: 2 lingurite de maioneza, un varf de lingurita de otet si il subtiem cu putin apa. Amestecand foarte bine cu un mini blender de mana, a devenit spumos. Turnam sosul peste oua si se decoreaza cu masline taiate.


Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cosulete cu branza si oua cu maioneza" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cosulete cu branza si oua cu maioneza