Se pegateste aluatul pentru clatite:
Se pun ouale, sarea, laptele, apa minerala si apoi faina in ploaie amestecandu-se energic cu telul. Intre timp se pune tigaia cu putin ulei pe foc sa se incinga, se scurge uleiul si se pune cu un polonic aluat in tigaie si in acelasi timp se misca tigaia in asa fel ca aluatul sa se repartizeze uniform facandu-se clatite cat mai subtiri. Dupa ce se coace pe o parte se deslipeste pe margini cu o scobitoare sau cu un bat de frigaruie si se intoarce cu grija.
Cat timp coacem clatitele ne ocupam si de umplutura:
Se curata ceapa si ciupercile se spala si se taie marunt se calesc in ulei, mai intai se pune ceapa, iar dupa ce se rumeneste se pun si ciupercile se lasa sa se patrunda si ele, apoi se pune si carnea de pui fiarta si taiata marunt. Se mai lasa 5 min pe foc, apoi se ia. Se lasa sa se racoreasca putin, se adauga smantana, mararul tocat marunt, sare si piper si se umplu clatitele.
Ingredientele la aluatul de clatite se adauga in ordinea specificata ca altfel se formeaza multa spuma deasupra din cauza apei minerale. :)
Se serveste calda.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii