Se pegateste aluatul pentru clatite:
Se pun ouale, sarea, laptele, apa minerala si apoi faina in ploaie amestecandu-se energic cu telul. Intre timp se pune tigaia cu putin ulei pe foc sa se incinga, se scurge uleiul si se pune cu un polonic aluat in tigaie si in acelasi timp se misca tigaia in asa fel ca aluatul sa se repartizeze uniform facandu-se clatite cat mai subtiri. Dupa ce se coace pe o parte se deslipeste pe margini cu o scobitoare sau cu un bat de frigaruie si se intoarce cu grija.
Cat timp coacem clatitele ne ocupam si de umplutura:
Se curata ceapa si ciupercile se spala si se taie marunt se calesc in ulei, mai intai se pune ceapa, iar dupa ce se rumeneste se pun si ciupercile se lasa sa se patrunda si ele, apoi se pune si carnea de pui fiarta si taiata marunt. Se mai lasa 5 min pe foc, apoi se ia. Se lasa sa se racoreasca putin, se adauga smantana, mararul tocat marunt, sare si piper si se umplu clatitele.
Ingredientele la aluatul de clatite se adauga in ordinea specificata ca altfel se formeaza multa spuma deasupra din cauza apei minerale. :)
Se serveste calda.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii