Se face un aluat de clatite din 2 oua, un litru de apa, un praf de sare, faina si 3 linguri de ulei. se coc clatitele si se acopera cu un prosop de bucatarie sa nu se raceasca. separat, se amesteca telemeaua rasa sau zdrobita cu furculita, in functie de cat de tare este cu mararul si ceapa verde tocate marunt. Ciupercile si ceapa uscata se toaca marunt si se calesc impreuna.
Se umplu apoi clatitele cu fiecare dintre aceste amestecuri, si se pliaza sub forma de plicuri, astfel incat umplutura sa nu iasa din clatita (cu capetele clatitei in interior). Se sparg doua oua si se bat cu un praf de sare si se da fiecare clatita prin ou, dupa care se prajeste in ulei incins.
Pofta buna!
Eu le-am servit ca atare, cu niste cartofi prajiti aseara cand le-am facut. Sunt foarte bune si reci, cu smantana. Cat despre umplutura lor, cred ca tine mai mult de imaginatie si ca puteti folosi tot ce doriti.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii