Se face un aluat de clatite din 2 oua, un litru de apa, un praf de sare, faina si 3 linguri de ulei. se coc clatitele si se acopera cu un prosop de bucatarie sa nu se raceasca. separat, se amesteca telemeaua rasa sau zdrobita cu furculita, in functie de cat de tare este cu mararul si ceapa verde tocate marunt. Ciupercile si ceapa uscata se toaca marunt si se calesc impreuna.
Se umplu apoi clatitele cu fiecare dintre aceste amestecuri, si se pliaza sub forma de plicuri, astfel incat umplutura sa nu iasa din clatita (cu capetele clatitei in interior). Se sparg doua oua si se bat cu un praf de sare si se da fiecare clatita prin ou, dupa care se prajeste in ulei incins.
Pofta buna!
Eu le-am servit ca atare, cu niste cartofi prajiti aseara cand le-am facut. Sunt foarte bune si reci, cu smantana. Cat despre umplutura lor, cred ca tine mai mult de imaginatie si ca puteti folosi tot ce doriti.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar ars
Comentarii