Se face un aluat de clatite din 2 oua, un litru de apa, un praf de sare, faina si 3 linguri de ulei. se coc clatitele si se acopera cu un prosop de bucatarie sa nu se raceasca. separat, se amesteca telemeaua rasa sau zdrobita cu furculita, in functie de cat de tare este cu mararul si ceapa verde tocate marunt. Ciupercile si ceapa uscata se toaca marunt si se calesc impreuna.
Se umplu apoi clatitele cu fiecare dintre aceste amestecuri, si se pliaza sub forma de plicuri, astfel incat umplutura sa nu iasa din clatita (cu capetele clatitei in interior). Se sparg doua oua si se bat cu un praf de sare si se da fiecare clatita prin ou, dupa care se prajeste in ulei incins.
Pofta buna!
Eu le-am servit ca atare, cu niste cartofi prajiti aseara cand le-am facut. Sunt foarte bune si reci, cu smantana. Cat despre umplutura lor, cred ca tine mai mult de imaginatie si ca puteti folosi tot ce doriti.
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaO mancare care o cunoaste toata lumea, care este satioasa, gustoasa si care merge mai ales in zilele friguroase de iarna. Iar...
Fasole cu ciolan si salata de sfecla rosieSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii