Ciuperci surpriza

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

500g faina
300ml lapte
50gr drojdie
1 cutie pate de ficat
50ml ulei
2 galbenusuri
1 lingurita sare
1 ou pentru uns

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:20min
Intr-un castron se inmoaie drojdia in lapte caldut, se adauga uleiul, galbenusurile si faina; se amesteca, la inceput cu o lingura de lemn pana se amesteca ingredientele, apoi se framanta cu mana 5-10 minute, se acopera cu un servet si se la sa creasca intr-un loc caldut o ora.
Din 2/3 din aluatul rezultat se fac bile rotunde de diferite dimensiuni. Din restul aluatului se fac bastonase cilindrice mai late la un capat, simuland piciorul unei ciuperci. Se aseaza in tava unsa cu ulei in prealabil, se lasa cca 10 minute si se ung cu ou. Chiflele rotunde se presara cu la mijloc cu mac si se coc la foc potrivit 20-30 minute. Dupa ce s-au racit, cele rotunde se scobesc la mijloc, pe partea lata si se umplu cu pate de ficat. Piciorusul se taie in doua in lungime si se unge cu pate de ficat, se reunesc jumatatile si se infing in palarioara ciupercii.
Rezulta 10-15 bucati de diferite marimi.
Ca aperitiv, pe un platou intins.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ciuperci surpriza" nu uita sa ii faci un review.
Etichete
oua

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciuperci surpriza