Ciuperci surpriza

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500g faina
  • 300ml lapte
  • 50gr drojdie
  • 1 cutie pate de ficat
  • 50ml ulei
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita sare
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Intr-un castron se inmoaie drojdia in lapte caldut, se adauga uleiul, galbenusurile si faina; se amesteca, la inceput cu o lingura de lemn pana se amesteca ingredientele, apoi se framanta cu mana 5-10 minute, se acopera cu un servet si se la sa creasca intr-un loc caldut o ora.
Din 2/3 din aluatul rezultat se fac bile rotunde de diferite dimensiuni. Din restul aluatului se fac bastonase cilindrice mai late la un capat, simuland piciorul unei ciuperci. Se aseaza in tava unsa cu ulei in prealabil, se lasa cca 10 minute si se ung cu ou. Chiflele rotunde se presara cu la mijloc cu mac si se coc la foc potrivit 20-30 minute. Dupa ce s-au racit, cele rotunde se scobesc la mijloc, pe partea lata si se umplu cu pate de ficat. Piciorusul se taie in doua in lungime si se unge cu pate de ficat, se reunesc jumatatile si se infing in palarioara ciupercii.
Rezulta 10-15 bucati de diferite marimi.
Ca aperitiv, pe un platou intins.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici