Chiftelute in Aluat

Complexitate
redusa
Chiftelute in Aluat

Ingrediente

  • -1 ceapa, tocata marunt
  • -200 g ciuperci, feliate
  • -2- 4 catei de usturoi
  • -500 g carne de porc
  • -2 ou
  • -1 legatura de patrunjel verde, tocat marunt
  • -1 pachet foietaj din comert (800 g) sau pregatit in casa
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -1 galbenus, pentru uns
  • -ulei

Mod de preparare

Caliti in putin ulei incins, ceapa si ciupercile pana se inmoaie si zeama lasata de ciuperci este scazuta. Dati deoparte si lasati la racit.
Treceti-le prin masina de tocat carne impreuna cu usturoiul si carnea.

Adaugati ouale, verdeata, potriviti gustul de sare, piper si omogenizati bine.
Luati cate 1 lingura din compozitia obtinuta si formati bilute cu mana uda, pe care le aplatizati putin.
Asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dati la cuptorul incins, pentru circa 30 min, la 180 grade sau pana ce chiftelutele sunt coapte si frumos rumenite. Scoateti pe un gratar si lasati la racit.
Intre timp, lasati la dezghetat aluatul foietaj. Taiati-l in patrate.

Imbracati fiecare chifteluta in aluat, inchideti bine prin presare si asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ungeti cu galbenus.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru circa 25- 35 min, la 180 grade sau pana cand aluatul este facut si frumos rumenit.

Serviti ca aperitiv, cat sunt caldute, dar sunt la fel de bune si reci.
Pot fi luate ca pachetel la servici.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa