Chiftelute in Aluat

Complexitate
redusa
Chiftelute in Aluat

Ingrediente

  • -1 ceapa, tocata marunt
  • -200 g ciuperci, feliate
  • -2- 4 catei de usturoi
  • -500 g carne de porc
  • -2 ou
  • -1 legatura de patrunjel verde, tocat marunt
  • -1 pachet foietaj din comert (800 g) sau pregatit in casa
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -1 galbenus, pentru uns
  • -ulei

Mod de preparare

Caliti in putin ulei incins, ceapa si ciupercile pana se inmoaie si zeama lasata de ciuperci este scazuta. Dati deoparte si lasati la racit.
Treceti-le prin masina de tocat carne impreuna cu usturoiul si carnea.

Adaugati ouale, verdeata, potriviti gustul de sare, piper si omogenizati bine.
Luati cate 1 lingura din compozitia obtinuta si formati bilute cu mana uda, pe care le aplatizati putin.
Asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dati la cuptorul incins, pentru circa 30 min, la 180 grade sau pana ce chiftelutele sunt coapte si frumos rumenite. Scoateti pe un gratar si lasati la racit.
Intre timp, lasati la dezghetat aluatul foietaj. Taiati-l in patrate.

Imbracati fiecare chifteluta in aluat, inchideti bine prin presare si asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ungeti cu galbenus.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru circa 25- 35 min, la 180 grade sau pana cand aluatul este facut si frumos rumenit.

Serviti ca aperitiv, cat sunt caldute, dar sunt la fel de bune si reci.
Pot fi luate ca pachetel la servici.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Cod Bacalhau cu Alheira si Grelos la cuptor
Bucataras.RO

Cod Bacalhau cu Alheira si Grelos la cuptor

E destul de greu de preparat aceasta reteta daca nu aveti ingredientele necesare , specifice din Portugalia. E inca una din...

Cod Bacalhau cu Alheira si Grelos la cuptor
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti