Chiftelute in Aluat

Complexitate
redusa
Chiftelute in Aluat

Ingrediente

  • -1 ceapa, tocata marunt
  • -200 g ciuperci, feliate
  • -2- 4 catei de usturoi
  • -500 g carne de porc
  • -2 ou
  • -1 legatura de patrunjel verde, tocat marunt
  • -1 pachet foietaj din comert (800 g) sau pregatit in casa
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -1 galbenus, pentru uns
  • -ulei

Mod de preparare

Caliti in putin ulei incins, ceapa si ciupercile pana se inmoaie si zeama lasata de ciuperci este scazuta. Dati deoparte si lasati la racit.
Treceti-le prin masina de tocat carne impreuna cu usturoiul si carnea.

Adaugati ouale, verdeata, potriviti gustul de sare, piper si omogenizati bine.
Luati cate 1 lingura din compozitia obtinuta si formati bilute cu mana uda, pe care le aplatizati putin.
Asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dati la cuptorul incins, pentru circa 30 min, la 180 grade sau pana ce chiftelutele sunt coapte si frumos rumenite. Scoateti pe un gratar si lasati la racit.
Intre timp, lasati la dezghetat aluatul foietaj. Taiati-l in patrate.

Imbracati fiecare chifteluta in aluat, inchideti bine prin presare si asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ungeti cu galbenus.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru circa 25- 35 min, la 180 grade sau pana cand aluatul este facut si frumos rumenit.

Serviti ca aperitiv, cat sunt caldute, dar sunt la fel de bune si reci.
Pot fi luate ca pachetel la servici.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
5
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Parteneri
Salata cu mozzarella- bocconcini
Bucataras.RO

Salata cu mozzarella- bocconcini

  Recent am achizitionat o mozzarella senzationala de bivolita , produsa chiar la mama ei Italia , acasa . Sincer pot...

Salata cu mozzarella- bocconcini
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.