Chiftelute cu Zaatar si Sumac

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Chiftelute cu Zaatar si Sumac

Ingrediente

  • 250 gr carne tocata amestec
  • 1 ou (optional)
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mica
  • 1 cartof
  • usturoi dupa gust
  • 1 lingurita zaatar
  • sare
  • piper
  • sumac pt presarat deasupra

Mod de preparare

Nu m-am luat dupa o reteta anume, am vrut sa incerc robotul pe carne, ca noua ne place sa fie tocata mai marunt si marunt am avut-o tocata. :)))

Sumacul este folosit in Orientul Mijlociu, in Iran se adauga la kebab si orez, in tarile arabe la hummus si fatoush, iar in Turcia la salate si lahmacum. Are un gust acru si astrigent.

Se dau legumele pe razatoare. Amesteca oul cu carnea tocata si legumele date pe razatoare. Se adauga zaatarul, usturoiul, sarea si piperul. Se formeaza chiftelutele, udati mana ca sa fie mai usor.

Eu nu le-am prajit ci le-am pus in tava la cuptor. Se rumenesc pe amandoua partile. Se presara sumac deasupra si se servesc calde sau reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc