Chifle Umplute

Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 cub de drojdie
  • 2 lingurite zahar
  • 250 ml lapte caldut
  • 500 g faina
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • sare
  • patrunjel
  • chimen
  • nucsoara
  • galbenus de ou
  • Umplutura cu ardei si brinza:
  • 1 ceapa
  • 2 ardei rosii
  • 3 rosii decojite
  • 20 g parmezan ras
  • sare piper
  • ulei
  • Umplutura cu praz si sunca:
  • 250 g praz
  • 20 g bacon
  • 70 g suncapresata
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Drojdia cu zaharul se amesteca cu 5 linguri de lapte caldut. Faina se cerne intr-un castron, se pune amestecul de drojdie la mijloc si se tine 20 de minute. Se amesteca untul taiat cubulete, 1 ou, restul de lapte, restul de condimente. Se framinta o coca, apoi se lasa 1 ora sa se odihneasca.

Cuptorul se incalzeste la 190 de grade. Din coca se fac aprox. 20 de chifle, cu un diam de 10cm. Cu o lingura se pune umplutura, se lipesc, se aseaza pe tava, se ung cu galbenus si se mai lasa 10 minute, dupa aia se pun la cuptor 30 de minute.

Umplutura cu ardei si brinza:
Ceapa se prajeste cu o lingura de ulei, se adauga ardeiul taiat fideluta si rosiile decojite si taiate. Se calesc 5 minute, se adauga parmezanul, sare si piper.

Umplutura cu praz si sunca:
Prazul taiat fideluta se prajeste impreuna cu sunca si baconul, se pune sare si piper.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)