Drojdia cu zaharul se amesteca cu 5 linguri de lapte caldut. Faina se cerne intr-un castron, se pune amestecul de drojdie la mijloc si se tine 20 de minute. Se amesteca untul taiat cubulete, 1 ou, restul de lapte, restul de condimente. Se framinta o coca, apoi se lasa 1 ora sa se odihneasca.
Cuptorul se incalzeste la 190 de grade. Din coca se fac aprox. 20 de chifle, cu un diam de 10cm. Cu o lingura se pune umplutura, se lipesc, se aseaza pe tava, se ung cu galbenus si se mai lasa 10 minute, dupa aia se pun la cuptor 30 de minute.
Umplutura cu ardei si brinza:
Ceapa se prajeste cu o lingura de ulei, se adauga ardeiul taiat fideluta si rosiile decojite si taiate. Se calesc 5 minute, se adauga parmezanul, sare si piper.
Umplutura cu praz si sunca:
Prazul taiat fideluta se prajeste impreuna cu sunca si baconul, se pune sare si piper.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii