Chec din carne tocata cu morcov

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Chec din carne tocata cu morcov

Ingrediente

  • 700 gr carne tocata amestec (vita cu porc am folosit)
  • 3 cepe verzi
  • 3 morcovi mici si subtiri
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • 1 legatura mica marar verde
  • 4 oua
  • sare
  • piper
  • 2 bucati gogosar in otet

Mod de preparare

Morcovii ii curatam, ii spalam si ii punem la fiert. Ii fierbem cam pe 3/4, ii scurgem de apa si ii lasam la racorit.
Ceapa verde o spalam si o taiem rondele.
Mararul si patrunjelul il spalam, indepartam cozile si il tocam marunt.
Intr-un bol amestecam carnea tocata cu verdeturile, apoi adaugam 3 oua, sare si piper.
Morcovii ii taiem pe lungime, fasii subtiri.
Tapetam cu hartie de copt o tava de chec, punem jumatate din compozitia cu carne, asezam fasiile de morcov, apoi restul de compozitie.
Nivelam frumos, batem spuma oul ramas si il punem deasupra.
Bucatile de gogosar le facem fasii si le asezam peste chec.
Il introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 50-60 de minute, pana este rumenit dar si copt in interior.
Pe la jumatatea timpului, scoateti checul din cuptor si daca vedeti ca a lasat putina zeama, o luati cu o lingurita. La mine a lasat putin.
Cand este gata, il scoatem, il lasam putin la racorit si putem servi!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici