Causa Peruana cu Pui

Complexitate
redusa
Causa Peruana cu Pui

Ingrediente

  • 6 cartofi fainosi mai maricei
  • maioneza
  • 2-3 linguri ulei masline
  • ardei iute macinat
  • piper
  • zeama de lamiie
  • umplutura
  • resturi de pui la rotisor sau carne de pui /curcan fierte (am pus 3 felii mari piept)
  • 200 gr de legume mixte fierte (cartofi, mazare, morcov)
  • maioneza
  • Pt ornat:
  • masline negre/verzi
  • ou fiert

Mod de preparare

Se fierb cartofii, se cojesc si asa calzi, se strivesc cu aparatul pentru piure. Piureul se lasa sa se raceasca. Se taie bucatele carnea de pui, se amesteca cu legumele mixte si cateva linguri de maioneza cat sa se lege.. circa 2-3 linguri.. depinde cata carne si legume vreti sa puneti, sarati, piperati. Eu am pus si praf de usturoi, chiar daca in reteta nu era.

Se amesteca cartofi raciti cu cateva linguri de maioneza (nu multa) , 2-3 linguri ulei masline, piper, ardei iute macinat (cat va place de picant) , sare si zeama de lamiie.

Amestecati bine, trebuie sa rezulte ca o crema omogena, nu seaca. La gust trebuie sa fie usor picanta si putin acrisoara. La nevoie adaugati ulei, zeama de lamiie sau ardei iute macinat.

Se imparte in doua cantitatea de piure condimentat. o parte de piure se intinde cu o lingura pe platou, intr-un strat gros de circa 2 cm. Deasupra se intinde umplutura de pui cu legume. Apoi se pune restul de piure de cartofi, nivelati bine cu o paleta. Se pune in frigider.
Se serveste rece, cu salata verde si decorata cu masline, ou fiert.
a doua zi este si mai buna!!

Reteta tipica din Peru (mai precis din Lima) , pe baza de piure de cartofi si umpluta cu salata de pui cu legume si maioneza. Umplutura la causa poate fii diversa: cu salata de ton sau raci cu legume. Este ideala pe timp de vara, deoarece se mananca rece. De data aceasta nu am mai pus si maioneza deasupra, am ornat doar cu ou fiert si masline.

Varianta cu ton am facut-o cu alta ocazie... si pot spune ca imi plac amandoua.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
1
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Placinte cu carne
3
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Nacreala cu spuma de pe zer
4
Gogosi umplute
5
Carte de bucate

Gogosi umplute

Descopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...

Gogosi umplute
Parteneri
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute